21:06 16 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Bashar al-Assad

Primele imagini cu Bashar al-Assad după atacul cu rachete asupra Damascului

© Sputnik / Михаил Климентьев
În lume
Sa primesc un link scurt
Atac american cu rachete în Siria (21)
60120

Administrația președintelui sirian a publicat un filmuleț video după atacutul forțelor aliate ale SUA, Marii Britanii și Franței asupra Siriei.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Președintele Siriei, Bashar al-Assad nu a părăsit Siria și se află în Damsac, orașul atacat în această dimineață de armata SUA, secondată de cea a Marii Britanii și Franței, cu rachete de croazieră și rachete ”aer-sol”. 

Administrația președintelui sirian a publicat un filmuleț video după atacutul forțelor aliate ale SUA, Marii Britanii și Franței asupra Siriei. Înregistrarea video, intitulată ”Dimineața rezistenței”, îl înfățișează pe președintele Assad cum intră în Palatul Prezidențial din Damasc.

Ministerul rus al Apărării a anunțat anterior că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, în această dimineață, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete ”aer-sol” pe teritoriul Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, îi raportează președintelui rus, Vladimir Putin, toată informația operativă din Siria, se spune într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării. 

SUA și aliații săi NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața, ora Republicii Moldova.

Președintele american Donald Trump a anunțat că a ordonat forțelor armate să efectueze atacuri „țintite” asupra Siriei. Atacul era în desfășurare chiar în momentul în care șeful Casei Albe făcea anunțul și a avut în vizor ținte precise. Armata americană a fost asistată în această acțiune de forțele britanice și franceze. 

Premierul britanic Theresa May a declarat, la rândul său, că a autorizat forțelor armate britanice să efectueze lovituri coordonate și orientate pentru a ”distruge armele chimice ale regimului sirian și a descuraja utilizarea lor”.

La rândul său, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că ţara sa participă la operaţiunea în curs alături de SUA şi Regatul Unit, precizând că loviturile țintesc „capacităţile regimului sirian ce permit producerea şi folosirea de arme chimice”.


Тема:
Atac american cu rachete în Siria (21)

Tematic

SUA și aliații au lansat peste o sută de rachete în această dimineață în Siria
SUA și aliații lor NATO au atacat Siria
Tagurile:
Bashar al-Assad, atac, Siria, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei