05:40 13 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.17
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
412 0 0

După epuizarea fazei fierbinți a evenimentului, a venit timpul pentru o analiză a aspectelor tehnico-tactice.

CHIȘINĂU, 17 apr — Sputnik. Ripostând loviturii SUA și a aliaților lor, Forțele siriene de apărare aeriană au făcut uz de 112 rachete ghidate sol-aer, a comunicat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konașenkov, citat de RIA Novosti.

După cum a fost a anunțat anterior, în urma răspunsului dat de forțele siriene, 71 dintre cele 103 rachete au fost interceptate.

SUA, la răndul lor, prin general-locotenentul Kenneth McKenzie, reprezentant al Comitetului Șefilor Marilor State Majore, afirmaseră că "Niciun avion și nicio rachetă de-ale noastre, pe parcursul operației, nu au fost interceptate de apărarea antiaeriană a Siriei.

Potrivit militarului american, circa 40 de rachete siriene sol-aer au fost lansate după ce atacul s-a încheiat, plasarea lor pe traiectorii balistice, fără fixarea țintei, a constituit "un răspuns neselectiv" și "periculos pentru propria populație", deoarece racheta "în definitiv, va cădea pe undeva".

Konașenkov apreciază, în baza datelor de care dispune partea rusă, că indicele de precizie putea fi mai mare, dar complexul  С-200 (intrat în dotarea Armatei Sovietice în 1967, iar apoi modernizat în câteva rânduri — n.r.)  este destinat, întâi de toate, pentru a doborârea avioane.

Reacția lui Igor Dodon după atacul SUA împotriva Siriei>>>

”Deși, nu demult, anume acest complex a distrus un avion al unuia dintre statele vecine, care a încercat să violeze spațiul aerian al Siriei”, a precizat generalul.

Tematic

Atitudine fermă: Atac nejustificat asupra unui stat suveran. Apelul creștinilor din Siria
Declarație șoc: Ministrul belgian de Externe, despre soluționarea conflictului din Siria
Șeful diplomației britanice, despre eventualitatea unor noi atacuri în Siria
Năstase: Lecție de înaltă diplomație și atitudine în conflictul din Siria
Tagurile:
tinte, aliati, lovitura, general, rachete, interceptare, militari, Damasc, Washington, Siria, Moscova, Rusia, SUA


Știrile Zilei