05:11 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Tsunami

Mass-media din SUA avertizează cu privire la arma rusească "Apocalipsa"

CC BY 2.0 / Petra Bensted / Tsunami
În lume
Sa primesc un link scurt
37121

Torpilele subacvatice rusești, echipate cu focoase nucleare, botezate de mass-media occidentală "arma Apocalipsei", ar putea distruge întregi orașe de coastă, scrie site-ul american de informații Business Insider.

CHIȘINĂU, 26 apr — Sputnik. Portalul american Business Insider a dedicat un articol torpilelor subacvatice rusești echipate cu focoase nucleare de tip Status-6 Oceanic Multipurpose, calificate de mass-media occidentală ca "arme ale Apocalipsei" și despre existența cărora a menționat Vladimir Putin în mesajul său către Adunarea Federală a Rusiei la 1 martie 2018, scrie Sputnik France.

Potrivit mass-media, care descrie caracteristicile acesteia, Status-6 este capabilă să transporte un focos termonuclear de 50 de megatone.

În plus, așa cum subliniază Greg Spriggs, fizician nuclear de la Laboratorul Național Lawrence Livermore, această armă de 50 de megatone "ar putea provoca un tsunami" și poate ajunge la țărm cu o putere egală cu o explozie de 650 de kilotone.

Potrivit presei, acest tsunami ar avea aceeași forță ca și cutremurul care a lovit Japonia în martie 2011. În mod similar, potrivit specialiștilor, detonând sub apă, această torpilă ar ridica valuri de 100 de metri înălțime.

Business Insider insistă, de asemenea, că explozia unei Status-6 subacvatice ar putea produce o explozie nucleară masivă, care nu numai că ar distruge un întreg oraș, ci și un vast teritoriu, cu un val radioactiv.

Astfel, dacă se produce explozia în apropierea orașelor de coastă, cum ar fi Los Angeles sau San Diego, efectul produs de explozia nucleară ar fi și mai mare din cauza vântului maritim.

În discursul său anual din acest an, pe 1 martie, Vladimir Putin a anunțat despre crearea sistemelor de arme de ultimă generație, inclusiv noile drone subacvatice ultra-rapide și invulnerabile, sisteme de rachete Sarmat capabile să neutralizeze apărarea antiaeriană, complexe laser și arme hipersonice.

Tematic

Iran către SUA: "Dacă faceţi asta, revenim la programul nuclear"
Putin către Macron: Atacurile SUA asupra Siriei – o violare a dreptului internațional
Era dispusă Rusia să atace navele SUA? Răspunsul lui Lavrov
În Marea Britanie și SUA au avut loc proteste împotriva atacurilor asupra Siriei
SUA doresc să-și înlocuiască militarii din Siria cu trupe din țările arabe
Tagurile:
torpile, Apocalipsa, arma, focos nuclear, tsunami, cutremur, Washington, Moscova, Rusia, SUA


Știrile Zilei