14:44 16 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Klaus Iohannis

Lovitura anului: Iohannis a fost condamnat! Savaliuc l-a denunțat!

© Photo: Președintele României
În lume
Sa primesc un link scurt
290330

Chiar de Ziua Europei, președintele României a fost condamnat de una dintre instituțiile fundamentale ale democrației din Uniunea Europeană.

BUCUREȘTI, 9 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a folosit termenul de penali în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în luna februarie", transmite agenția "Știri pe surse".

Iohannis a fost găsit vinovat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cinci din cei nouă membri ai CNCD pronunțându-se pentru această sancţiune.

Această condamnare a fost dată de CNCD în urma sesizării făcute de cunoscutul jurnalist Răzvan Savaliuc, subiectul fiind utilizarea epitetului "penalii" în cazul unor persoane aflate în procesul de judecată, în care beneficiază de prezumția de nevinovăție.

"Sunt încântat de această decizie", a declarat Savaliuc, "Comportamentul prezidențial întreținea o stare de ură împotriva unor persoane care nu fuseseră condamnate, care aveau dreptul de a fi judecate".

Peștele de la cap se împute, a spus Savaliuc, referindu-se la exemplul pe care l-a dat președintele, ceea ce a adus oprobiul public asupra unor persoane care nu erau declarate vinovate de instanță.

Ioahnnis a avut o primă reacție, contestând din reflex: "Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD", arată Administrația Prezidențială, transmite sursa citată.

Reamintim că declarația președintelui Klaus Iohannis reclamată de Răzvan Savaliuc a fost făcută pe 15 februarie:

"Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet.(…) DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună".

Tematic

Cunoscut analist politic român dă verdictul - "Iohannis nu prinde turul II"
Totuși, se “trece la suspendarea lui Iohannis” – printr-o manevră inteligentă!
Tagurile:
presedintele Romaniei, penali, CNCD, Savaliuc, denuntat, Iohannis, condamnat, Uniunea Europeana, Romania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei