09:08 16 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Concertul artiștilor ruși la Berlin

Germanii au mai mare încredere în Rusia decât în SUA

© Sputnik / Zacharie Scheurer
În lume
Sa primesc un link scurt
16410

Locuitorii Germaniei sunt dispuși să creadă mai curând Moscovei și nu Washingtonului, potrivit unui studiu sociologic realizat în luna mai.

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. Cetățenii Germaniei au mai mare încredere în Rusia decât în SUA, anunță postul german de radio Bayerischer Rundfunk, cu trimitere la un sondaj efectuat recent. Sursa menționează că această stare de lucruri nu este legată de decizia Washingtonului de a denunța acordul nuclear cu Iranul.

Vladimir Putin îl devansează pe Donald Trump, se menționează într-un material publicat pe site-ul postului de radio. Încrederea nemților atât față de Rusia, cât și față de SUA nu este atât de înaltă, însă neîncrederea față de americani este mai mare.

Potrivit sondajului realizat de Deutschlandtrend, 30 la sută din cetățenii Germaniei au încredere în Federația Rusă, în creștere cu 4 la sută față de luna trecută.

În același timp, doar 25 la sută din germani au încredere în Statele Unite ale Americii, în scădere cu 3 la sută față de luna aprilie.

De cel mai mare nivel de încredere se bucură Franța.

Analist român: Nu se poate trăi pe această planetă fără un dialog rațional cu Rusia>>>

Potrivit studiului, peste 90 la sută din cetățenii Germaniei au încredere în vecinul său. În afară de această, 57 la sută de respondenți se arată mulțumiți de activitatea președintelui francez Emmanuel Macron, iar 82 la sută dintre nemți sunt de acord cu propunerile acestuia legate de viitorul Uniunii Europene.

Tematic

Americanii și nemții cred că valorile occidentale comune se erodează
Putin a comparat Rusia cu pasărea Phoenix ce renaște din propria-i cenușă
Tagurile:
incredere, nemti, cetateni, radio, sondaj, Donald Trump, Angela Merkel, Vladimir Putin, Rusia, SUA, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei