09:11 16 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
atac terorist la Paris

Atac terorist la Paris, sunt victime

© Sputnik /
În lume
Sa primesc un link scurt
214 0 0

Potrivit presei franceze, organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat acest atac.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Un bărbat a murit, iar alte patru persoane au fost răite în urma unui atac cu cuțitul săvârșit, sâmbătă noaptea, la Paris, de un tânăr de 21 de ani.  

Potrivit presei franceze, organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat acest atac. Digi24 transmite că, poliţia locală încă nu a venit cu o informaţie oficială. Atacatorul a fost ucis de forţele de ordine la scurt timp după ce a înjunghiat mortal un om şi a rănit alţi patru, dintre care doi sunt în stare gravă.

Atacatorul a lovit prima dată în jurul orei locale 21:30, în zona din apropierea Operei din Paris, cunoscută pentru viaţa de noapte. A înjunghiat un trecător, apoi şi-a continuat atacul, năpustindu-se cu cuţitul asupra oamenilor pe care îi întâlnea. Panicaţi, cei aflaţi pe stradă s-au baricadat în barurile şi cafenelele din jur. Agresorul a încercat să intre în mai multe localuri, în căutare de victime, dar cei aflaţi înăuntru au reuşit să-i blocheze accesul. 

A fost oprit în cele din urmă de forţele de ordine.

Preşedintele francez a scris pe Twitter că Franţa a plătit din nou cu sânge faptul că nu cedează în faţa inamicilor libertăţii. La scurt timp, atacul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic, ai cărei membri au spus că agresorul a fost unul dintre soldaţii grupării. 

Peste 230 de oameni au fost ucişi în Franţa, în ultimii trei ani, în atacuri inspirate de jihadişti.


Tematic

Ultima Oră: Atac terorist în Franța - mai multe persoane au fost luate ostatice
Atac terorist la Kabul: Zeci de morți și răniți
Tagurile:
victime, Statul Islamic, Paris, atac terorist
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei