05:19 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Comisia Europeană

UE declanșează un război cu SUA: Ce a decis Comisia Europeană

© AFP 2019 / EMMANUEL DUNAND
În lume
Sa primesc un link scurt
292 0 0

Uniunea Europeană răspunde la măsurile protecționiste ale Washingtonului, introducând taxe pentru mărfurile importate din SUA.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Comisia Europeană a publicat joi o directivă care presupune posibilitatea introducerii, din 20 iunie, a unor taxe în mărime de 25 la sută pentru importul de mărfuri din SUA.

La sfârșitul lunii martie, SUA au introdus taxe de import pentru oțel și aluminiu în mărime de 25, respectiv, 10 la sută. Un șir de state, precum și UE, au fost scutite de aceste taxe până pe 1 iunie. Deocamdată, negocierile între UE și SUA în această chestiune nu au adus niciun rezultat.

"Comisia Europeană a adoptat următoarea directivă: comisia urmează să expedieze cât mai rapid consiliului pentru comerț cu mărfuri al OMC, nu mai târziu de 18 mai 2018, o înștiințare despre faptul că în condițiile lipsei unui răspuns negativ din partea consiliului, UE va suspenda din 20 iulie 2018 funcționarea anexei cu privire la comerțul privilegiat cu SUA în conformitate cu GATT-1994 (acordul general cu privire la tarife și comerț) în raport cu mărfurile enumerate în anexă, pentru aplicarea unor taxe vamale adiționale la importul acestor mărfuri din SUA", se spune în documentul publicat în baza de date a UE.

Se prevede că la prima etapă, din 20 iunie 2018, la importul de mărfuri, enumerate în prima anexă, va fi aplicată o taxă vamală ad valorem suplimentară de 25 la sută. În a doua etapă, din martie 2021, la importul mărfurilor, enumerate în a doua anexă, vor putea fi aplicate taxe vamale în mărime de 10, 25, 35 sau 50 la sută.

O țara bogată din UE, în căutare disperată de lucrători>>>

Documentul a fost semnat de președintele Comisiei Europene pe 16 mai.

Tematic

UE, declarație șoc despre SUA: "Cu așa prieteni, nu mai avem nevoie de dușmani"
Ungaria și Polonia se opun UE: noi decidem cine intră în țara noastră!
Tagurile:
directiva, import de marfuri, rezultat, taxe, negocieri, Uniunea Europeana, SUA


Știrile Zilei