06:59 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Armament disponibil în Siria

Descoperite în Siria: Arme NATO şi alte dotări ale insurgenţilor

© REUTERS / Alaa Al-Faqir
În lume
Sa primesc un link scurt
19510

material exploziv

BUCUREŞTI, 23 mai — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit unui comunicat al Centrului rus pentru reconciliere în Siria, în teritoriile eliberate au fost descoperite tuneluri subterane dotate cu mijloace medicale, precum și centre de detenție pentru civili. Prospectorii sirieni continuă să înlăture minele neexplodate din aceste zone.

„Suntem în așezarea Zaafarana din provincia Homs, la un punct de observație al grupului terorist al Frontul al-Nusra. Putem observa aici un număr mare de măști de gaz, arme produse în străinătate, cum sunt, de exemplu, rachete ghidate antitanc TOW-2. Facilitățile sunt foarte bine dotate", a declarat reprezentantul Centrului, Andrei Nekipelov, citat de Sputnik International

Anterior, forțele guvernamentale siriene au anunțat în repetate rânduri că au descoperit arme ale militanţilor, care au fost produse în state membre ale NATO, precum și în Israel. Deși informațiile nu au fost nici confirmate, nici infirmate de membrii Alianței, SUA, alături de unii dintre aliații lor din UE, au susținut ceea ce descriau a fi o „opoziție moderată din Siria", de la începutul războiului civil în 2011.

În ciuda faptului că statele occidentale acordau instruire și echipamente militare exclusiv „rebelilor" sirieni, armamentul a fost adesea descoperit mai târziu în mâinile grupărilor teroriste Daesh și Al-Nusra Front (Daesh, cunoscută și sub numele ISIS sau Statul Islamic, și Frontul al-Nusra, sunt grupări teroriste, declarate ilegale în Rusia), potrivit relatărilor din presă și oficialilor Pentagonului.

Rezultatul negocierilor Putin Merkel: Germania, gata să participe la refacerea Siriei>>>

Rusia, alături de Iran și Turcia, este un garant al regimului de încetare a focului în Siria. Moscova a asistat, de asemenea, Damascul, prin sprijinirea luptei împotriva diferitelor grupări teroriste și prin acordarea de ajutor umanitar locuitorilor țării devastate de criză şi război.

Tematic

SUA nu vor participa la negocierile de la Astana cu privire la Siria
De văzut: Cu ce a fost atacată Siria și ce s-a ales din rachetele lansate
Tagurile:
forte guvernamentale, zone eliberate, mine, rachete, grup terorist, NATO, Siria


Știrile Zilei