12:55 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Omor, cuțit - foto simbol

Șocant: Un copil de 9 ani și-a ucis bunica pentru că nu l-a lăsat la calculator

CC BY 2.0 / Lwp Kommunikáció / Elárulva
În lume
Sa primesc un link scurt
268 0 0

Un caz ieșit din comun în capitala României - o femeie de 70 de ani a fost înjunghiată mortal de nepotul său în vârstă de doar nouă ani.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Crimă șocantă la București. Un copil de nouă ani și-a înjunghiat mortal bunica din cauza unui joc pe calculator.

Cazul a avut loc marți, într-un apartament din sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, băiatul se juca la calculator și a fost luat "la rost" de bunică pentru că se afla de prea mult timp în faţa monitorului. Se pare că bătrâna l-a şi lovit cu un băţ peste picioare, ceea ce l-a înfuriat peste măsură pe copilul, scrie libertatea.ro.

Fără a realiza ce face, băiatul a pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi i l-a înfipt bunicii direct în gât. Când a văzut că sângele tâşneşte, băiatul s-a speriat şi a sunat la "112".

Potrivit sursei, mama copilului se afla în acest timp într-un alt apartament din imobil, iar tatăl era plecat la serviciu. Pentru că nu are decât 9 ani, minorul nu va răspunde în faţa legii.

Părinții însă vor fi nevoiți să dea explicaţii, în cadrul unei anchete, la "Protecţia Copilului".

Oamenii legii au mai menționat că băiatul a fost diagnosticat cu ADHD. Este vorba de o tulburare comportamentală denumită în engleză, Attention Deficit Hyperactive Disorder. Afecțiunea debutează în copilărie şi poate continua în perioada adolescenţei sau la vârsta adultă, dacă nu este tratată corect.

Conform studiilor medicale, boala se manifestă prin deficit de atenţie (lipsă de concentrare, neglijenţă, agitaţie, nerespectarea indicaţiilor, nedorința de a face efort intelectual), hiperactivitate şi impulsivitate (neastâmpăr, vorbire excesivă, agitaţie fizică, nerăbdare).

Tematic

Șocant: Un bărbat a fost înjunghiat de o femeie - Detalii cutremurătoare
Poliția a găsit capul fetei omorâte și lăsată pe malul lacului din Grătiești
Bărbatul bănuit de uciderea fetei din Cricova: Și-a tăiat ea însăși capul
Tagurile:
joc pe calculator, injunghiat, bunica, Bucuresti, 9 ani, ucis, copil, Romania


Știrile Zilei