16:16 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Migranți: verificarea documentelor

Motivul pentru care sute de moldoveni aflați în Italia ar putea fi deportați

© RIA Novosti / Vitaly Ankov
În lume
Sa primesc un link scurt
53310

Noul ministru de Interne al Italiei, Matteo Salvini, dorește să deporteze migranții care stau ilegal pe teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 3 iunie — Sputnik. Noul ministru al Afacerilor Interne al Italiei, Matteo Salvini, a declarat că una dintre prioritățile pe care le are este să expulzeze din țară migranțiii care stau în Italia ilegal. Această declarație a fost făcută la câteva ore după ce a fost învestit Guvernul Italiei.

„Pentru oamenii buni ușile Italiei vor fi mereu deschise, însă cei care vin pentru a provoca dezordini sau care așteaptă ca cineva să le poarte de grijă își vor primi biletul într-o singură direcție. Aceasta este una dintre prioritățile noastre, să-i trimitem acasă", a declarat Salvini.

În aceste zile migranților din Republica Moldova nu le rămâne decât să spere că ei vor fi considerați „oameni buni". În Italia trăiesc și muncesc zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Potrivit unor date, cei mai mulți dintre ei locuiesc în zone economice dezvoltate din nordul și centrul țării.

Cea mai mare parte din moldoveni s-au stabilit în Roma — aproape 13 mii de persoane. În regiunile de nord cei mai mulți compatrioți de ai noștri locuiesc în Padova — peste 11 mii și Veneția aproximativ nouă mii; în Parma, Milano, Torino câte apoximativ 8 mii în fiecare oraș în parte.

Cifra moldovenilor care se află în Italia ar putea fi mult mai mare, întrucât mulți dintre conaționalii noștri se află pe teritoriul Italiei ilegal. 

Matteo Salvini este liderul partidului „Liga" care face parte din coaliția de guvernare de centru — dreapta. Noul Guvern al Italiei a fost format la a 88-a zi de la alegerile parlamentare, în frunte cu Giuseppe Conte, candidat din partea formațiunii social-politice „Mișcarea 5 stele" și a partidului „Liga".

Tematic

Peste 11 mii de moldoveni sunt infectați cu HIV/SIDA. Cât de ușor se contractează boala
Un moldovean i-a lăsat cu gura căscată pe vameșii moldoveni. Vezi ce a făcut
Tot mai mulți moldoveni se înarmează. Câți concetățenii de-ai noștri dețin arme
Tagurile:
deportati din Italia, cetateni moldoveni, expulzare, migranți, Liga", Mișcarea 5 stele", Giuseppe Conte, Matteo Salvini, Italia, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei