09:07 16 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Erupţie vulcanică, foto simbol

Erupție groaznică: Mulți morți și răniți - imagini șocante! (Video)

© AP Photo / U.S. Geological Survey
În lume
Sa primesc un link scurt
529 0 0

Oamenii au ars din cauza lavei - este cea mai puternică erupție a "Vulcanului de Foc", norul de cenușă s-a extins rapid, acoperind o zonă de peste 40 de kilometri

BUCUREȘTI, 4 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. După ce recent insulele Hawai au fost afectate de o erupție vulcanică, vin vești teribile dintr-o altă zonă, unde s-a produs (și continuă încă) o puternică erupție.

"Vulcanul de Foc" (Volcan de Fuego) a ucis până acum cel puțin 25 de persoane în Guatemala și câteva zeci de oameni au fost răniți.

Vulcanul a aruncat cenușă și pietre la peste 10 kilometri înălțime în atmosferă, dar și pietre. Localitățile din zonă au apucat să fie evacuate în grabă, înainte de a fi acoperite cu cenușă.

​Autoritățile locale, citate de Russia Today, afirmă că s-a reușit evacuarea a peste 2000 de persoane. Aceeași sursă precizează că patru persoane au murit din cauza lavei care a incendiat casa în care se aflau, iar doi copii au murit arși în timp ce urmăreau de pe un pod cum râul de lavă curgea pe sub ei.

"Volcan de Fuego" a erupt pentru a doua oară în acest an, de data aceasta generând și scurgeri piroclastice puternice. Norul de cenușă s-a extins rapid, acoperind în zori o zonă de peste 40 de kilometri.

Unde de șoc generate de erupții s-au resimțit pe o rază de peste 20 de kilometric, zguduind casele.

Autoritățile și vulcanologii apreciază că este cea mai puternică erupție din ultimii ani.

Vom reveni cu detalii.

#VolcandeFuego #NaturalezaImplacable @ClimaenGuate @AztecaNoticiaGT @EmisorasUnidas pic.twitter.com/6t58rjVJyl

​Por la actividad del volcán de Fuego, la SE-CONRED recomienda a la población que habita en áreas cercanas al #VolcánDeFuego, evacuar a las áreas seguras si se indica y evitar estar cerca de barrancas o en peligro.#PrevenirParaVivir #TodosSomosResponsables pic.twitter.com/MlKNshDOex

​Fuerte erupción del #VolcanDeFuego esta tarde en #Guatemala 🇬🇹

​Fuerte erupción del #VolcánDeFuego Guatemala, situado entre los departamentos de Escuintla, Sacatepéquez y Chimaltenango. pic.twitter.com/hGYnWeKHXZ

​El volcán de Fuego inició su segunda erupción del presente año, con explosiones que elevan columnas de ceniza a 6 mil metros sobre el nivel del mar, flujos piroclásticos en barrancas. Por el momento no es necesario realizar evacuaciones.

Tematic

Erupție vulcanică în Hawaii: mii de locuitori evacuați
Nostradamus, profeții groaznice pentru 2018: Cutremure și erupții vulcanice
Zeci de case distruse și ceață toxică: Unde are loc dezastrul - Video
Tagurile:
cenusa, oameni arsi, Volcan de Fuego, Vulcanul de Foc, eruptie, lava, Guatemala
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei