06:22 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Klaus Iohannis și Valerii Kuzmin

Ambasadorul Rusiei, jefuit în orașul lui Iohannis: Reacția lui Valeri Kuzmin

© Siteul oficial al Președinției române
În lume
Sa primesc un link scurt
20101

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a ajuns victima unui hoț chiar în centrul orașului Sibiu, în timp ce asista la un festival de teatru. Poliția a refuzat să confirme cazul sub pretextul că datele anchetei nu sunt obiectul publicității.

CHIȘINĂU, 11 iun — Sputnik. Ambasadorul Valery Kuzmin ar fi fost jefuit chiar în centrul orașului Sibiu, în timp ce mergea împreună cu soția sa la o piesă de teatru din cadrul FITS. Incidentul ar fi avut loc în seara de sâmbătă, în jurul orei 21:30.

Potrivit postului România TV, diplomatul a simţit o înţepătură iar mai apoi a constatat că a rămas fără portofelul pe care îl avea în buzunarul de la cămașă. Kuzmin a rămas fără 1.250 de lei, 250 de dolari, dar şi fără cardul de identitate diplomatică.

Solicitată de publicația Știri de Sibiu, poliția a refuzat să confirme informația, sub pretextul existenței unor restricții legale.

"Nu putem confirma calitatea persoanelor vătămate, având în vedere prevederile legii 667 privind datele cu caracter personal și legea 544", a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Dragan, pentru StirideSibiu.ro.

Fiind solicitat de Sputnik, atașatul de presă al ambasadei Rusiei la București, Kiril Korolev, a confirmat că reprezentantul diplomatic rus a fost victima unui furt.

"Ambasada confirmă informația. În legătură cu acest fapt, Ambasada a solicitat asistența poliției municipiului Sibiu și apoi a Ministerului Afacerilor Externe al României. Ambasada își exprimă satisfacția privind gradul de cooperare", a declarat Kiril Korolev.

Tematic

Kuzmin: nu există probleme în relaţiile noastre cu Republica Moldova
Kuzmin: vom sprijini rușii-lipoveni din România
Tagurile:
reactie, Ambasadorul Rusiei, jefuit, Iohannis, Valerii Kuzmin, Sibiu, Romania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei