16:05 18 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.63
  • USD17.30
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Donald Trump

Declarația lui Trump după întâlnirea cu Kim Jong-un

© REUTERS / Jonathan Ernst
În lume
Sa primesc un link scurt
118 0 0

Președintele american, Donald Trump, a făcut declarații de presă după discuțiile avute cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. Președintele american, Donald Trump, a ținut o conferință de presă în urma discuțiilor purtate cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, potrivit RT. 

"Este o onoare să mă adresez popoarelor lumii după acest summit istoric", a declarat Donald Trump. "Mă bucur să fac acest anunț", a mai spus el.

"Vreau să-i mulțumesc președintelui Kim pentru pasul spre viitorul luminos. Președintele Kim este un om foarte cinstit, direct și productiv", a spus președintele SUA.

"Am intrat într-o nouă eră glorioasă de securitate și prosperitate", a adăugat Trump.

"Am fost de acord să punem în aplicare acordul nostru cât mai curând posibil", a declarat Donald Trump reporterilor, adăugând că Kim Jong-un este determinat să implementeze acordul.

"Președintele Kim mi-a spus că Coreea de Nord a distrus deja un important loc de testare a focoaselor nucleare", a spus liderul american.

"Președintele Kim are șansa incredibilă de a crea și de a vedea un viitor pașnic pentru oamenii din țara sa", a mai menționat el.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist, președintele Trump a spus că SUA și Coreea de Nord au "convenit o denuclearizare completă a Peninsulei Coreene". Și procesul de denuclearizare va fi verificat.

Vorbind despre problema drepturilor omului în RPDC, Donald Trump a declarat jurnaliștilor că au discutat această problemă. "Kim Jong-un va acționa. El este un bărbat foarte inteligent, bun negociator", a adăugat Trump.

Trump a menționat, de asemenea, că Kim Jong-un va fi invitat la Casa Albă.

Tematic

Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un document după summitul istoric
Berlin: Dorința lui Trump de a readuce Moscova în G8 va diviza Europa
Tagurile:
intilnire, intrevedere, declaratie, lideri, Kim Jong Un, Donald Trump, Singapore, Coreea de Nord, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei