23:52 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
În lume
Sa primesc un link scurt
25511

Au devenit cunoscute mai multe detalii despre cum i-a tratat președintele SUA pe colegii săi de G7.

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. Liderul de la Casa Albă nu prea a ales cuvintele în discuțiile din cadrul summitului celor 7 state puternic dezvoltate, relatează Wall Street Journal cu referire la la un înalt funcționar al Uniunii Europene.

Atunci când au fost abordate subiectele referitoare la Iran și terorism, Trump i s-a adresat președintelui Franței: ”Ar trebui să știți asta, Emmanuel, fiindcă toți terorișrii se află la Paris”.

În timpul schimbului de opinii asupra migrației ilegale ținta atacului din partea președintelui american a devenit prim-ministrul nipon Abe. ”Sinzo, nu aveți această problemă, dar eu pot să vă trimit 25 de milioane de mexicani și, foarte repede, veți rămâne fără serviciu”, a spus Trump.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost etichetat drepr ”asasin crud” pentru taxele comunitare la un șir de mărfuri americane.

Trump, totodată, insistă ca ”marele club” să revină la formatul G8, cu participarea Rusiei. Pentru a adopta același discurs și fața de Vladimir Putin? Greu de crezut că ar putea să-și permită așa ceva.

Tematic

Politolog: Trump a scindat definitiv Europa
Iată cum l-a felicitat Dodon pe Trump cu ocazia zilei de naștere
Trump suspendă introducerea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord
Tagurile:
Trump uimeste din nou, ce le-a spus, G8, G7, Shinzō Abe, Emmanuel Macron, Jean-Claude Junker, Donald Trump, UE, SUA


Știrile Zilei