14:34 13 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.46
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.71
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel

UE își înăsprește politica privind imigrația: Întrunire de urgență la Bruxelles

Bernd von Jutrczenka / POOL / AFP
În lume
Sa primesc un link scurt
70 0 0

În cadrul ședinței informale, liderii țărilor Uniunii Europene urmează să adopte măsuri suplimentare împotriva imigrației ilegale.

CHIȘINĂU, 21 iunie — Sputnik. Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a anunțat convocarea de urgență la Bruxelles a unei ședințe extinse a liderilor țărilor Uniunii Europene, în problema imigrației ilegale. El a informat despre asta pe pagina sa Twitter.

„Convoc duminică întâlnirea informală cu privire la imigrație și problemele acordării azilului. Aceste teme vor fi discutate în vederea identificării unor soluții comune pentru Europa, în ajunul summitului UE", a comunicat Juncker pe rețeaua de socializare.

Măsurile suplimentare de consolidare a frontierelor UE și stoparea imigrației ilegale au fost cerute de Germania și Franța care au venit cu inițiativa de a fortifica Agenția Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (FRONTEX), informează RT.

Una dintre cele mai grave probleme care trebuie soluționată urgent, în opinia Germaniei și Franței, este stăvilirea unui val repetat al imigrației. Este vorba de deplasarea necontrolată a imigranților care au traversat frontiera externă a Uniunii Europene și și-au continuat mișcarea în interiorul acesteia.

Potrivit cancelarului Germaniei, Angela Merkel, standardele cu privire lai migrație trebuie modernizate, pentru a nu admite ca refugiații să-și aleagă țările din spațiul Schengen în care ar dori să obțină viză de reședință.

Structurile oficiale ale Uniunii Europene au comunicat că, de la începutul anului 2018, în Europa au ajuns peste 40 de mii de imigranți ilegali care au traversând Marea Mediterană.

Tematic

Moldoveancă minoră, violată și ucisă în Germania de imigranți: Detalii șocante - Video
Legea „Stop Soros”, suveranitate, invazia imigranţilor – analist politic ungur
Tagurile:
politica, intalnire de urgenta, imigratia ilegala, Comisia Europeană, Uniunea Europeană, Jean-Claude Juncker, Angela Merkel, Franța, Bruxelles, Germania


Știrile Zilei