14:40 18 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
163 0 0

Negocierile dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit privind condițiile Brexit sunt pe muchie de cuțit și asta în timp ce opinia publică britanică este tot mai pesimistă cu privire la consecințele privind ieșirea din UE. Bill Etheridge, membru al Partidului Independenței Regatului Unit (UKIP), a comentat situația pentru Sputnik.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Membrii Parlamentului Britanic și Lorzii se străduiesc să ignore voința poporului și încearcă să forțeze țara să rămână în cadrul Uniunii Europene, a declarat, într-un interviu pentru Sputnik, Bill Etheridge, membru al Partidului pentru Independența Regatului Unit (UKIP) și deputat în Parlamentul European.

”Cred că Brexit nu mai înseamnă independență. […] Orice model al acestui proces pe care îl urmăm nu înseamnă și obținerea independenței totale. În primul rând, nu este ceea ce au cerut oamenii. Și apoi, într-o anumită măsură, permite statelor străine să ne controleze”, a declarat europarlamentarul.

El a adăugat că partea pro-europeană a parlamentului britanic se va concentra și se va simți capabilă să intimideze și să manipuleze un prim-ministru slab și timid pentru scopurile sale.

"La rândul lor, negociatorii Uniunii Europene nu vor renunța pentru că știu să blocheze guvernul britanic”, a spus Etheridge.

 El crede că britanicii vor începe să protesteze pentru a-și face vocea auzită.

”În opinia mea, ne este asigurată una dintre cele mai mari trădări din istoria țării", a subliniat demnitarul.

"Sfârşitul Europei": Partenerul lui Merkel acuzat de planul secret "Brexitul german">>>

Premierul britanic Theresa May a promis că țara sa va părăsi blocul comunitar pe 29 martie 2019 și a declarat că nu va exista o nouă consultare populară privind Brexit.

Tematic

Soros se întoarce la politica britanică - susține un al doilea referendum pentru BREXIT
Coşmarul Brexit: O a doua perioadă de tranziţie, amânarea ieşirii și ce solicită May
Tagurile:
parlamentar, partid, Sputnik, interviu, membru, Brexit, Uniunea Europeana, Anglia


Știrile Zilei