18:18 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Catastrofa avionului MIG-21 Lancer, România

Pilotul erou din România a salvat 3000 de vieţi omeneşti: Filmul tragediei

© Photo: Facebook / Aeronews
În lume
Sa primesc un link scurt
55810

„Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale", spus un martor ocular.

CHIŞINĂU, 8 iul — Sputnik. Pilotul Florin Rotaru, care a murit ieri în urma prăbuşirii aeronavei MiG 21, este omagiat pe pagina de Facebook a Ministerului român al Apărării. Oamenii spun că ar trebui cu toţii să-i mulţumească acestuia pentru că nu s-a gândit la propria viaţă, ci la vieţile celor trei mii de spectatori care au participat la showul aviatic.

„Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale…. Un om deosebit care a făcut sacrificiul suprem…. Am fost acolo… A fost un erou… Condoleanțe!", a scris Ștefan Leau, unul dintre cei prezenţi la eveniment, citat de minister.

„Astăzi este o zi tristă pentru noi. Locotenent-comandorul Florin Rotaru a căzut la datorie.

Nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să te odihnească", au scris şi colegii pilotului.

O altă persoană spune că toţi ar trebui să-i mulţumească comandorului Florin Rotaru pentru vieţile salvate.

„Cred că toți cei care am luat parte la acest show ar trebui să îi mulțumim și să îi aducem un omagiu! Mulțumesc, eroul nostru! Dumnezeu să aibă grijă de tine așa cum și tu ai avut grijă de noi azi", a citat ministerul din mesajul lăsat de Andreea Baranga.

O aeronavă MiG 21 Lancer s-a prăbuşit astăzi la baza aeriană Borcea, județul Călărași, România. Accidentul a avut loc în timpul desfăşurării unui miting aerian organizat de Ziua Porţilor Deschise la Baza Aeriană Borcea din România. Pilotul nu a supravieţuit.

Comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 Lancer, era unul dintre cei mai experimentaţi specialişti. El îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană. Fetești. Rotaru avea un copil.

Tematic

Un avion de luptă rusesc s-a prăbușit în Siria - Foto
Un avion militar s-a prăbușit în Serbia
Tagurile:
3000 de oameni, catapultat, MiG 21, Florin Rotaru, Baza Aeriană Borcea, prabusit, erou, pilot, Show aviatic, decedat, Romania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei