01:54 21 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.59
  • USD18.21
  • RUB0.29
  • RON4.35
  • UAH0.69
Klaus Werner Iohannis și Jens Stoltenberg

Iohannis vrea o prezenţă sporită a NATO la Marea Neagră

© AP Photo / Andreea Alexandru
În lume
Sa primesc un link scurt
63 0 0

Președintele român a menționat că obiectivul principal este întărirea, consolidarea posturii defensive a NATO, dar a precizat că, pentru România, asta înseamnă ceva „concret".

BUCUREŞTI, 11 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi şi mâine, preşedintele României, Klaus Iohannis, participă la Summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, unde are loc şi o reuniune distinctă, dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Şeful statului a subliniat că, pentru România, acest obiectiv înseamnă lucruri foarte concrete pentru că România a oferit un centru de comandă foarte important pentru a îmbunătăţi coordonarea activităţii NATO din zona noastră.

Mai mult, Iohannis a declarat că doreşte atenţie în zona Mării Negre.

"Pentru noi este evident foarte importantă atenţia pe care vrem să o dăm zonei Mării Negre (…) Credem că vom obţine nu doar o atenţie sporită pentru Marea Neagră, ci şi o prezenţă sporită a NATO pe regiunea Mării Negre, iar brigada multinaţională va fi mult mai importantă, pentru că ea va deveni o brigadă cu prezenţă permanentă", a declarat Iohannis, la Summitul NATO de la Bruxelles.

De asemenea, şeful statului a precizat că doreşte ca România să devină un furnizor de securitate, asta însemnând ca forţele armate să fie într-o stare foarte bună, cu oameni bine pregătiţi şi bine instruiţi.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 11-12 iulie, la Summitul Alianţei Nord-Atlantice care va avea loc la Bruxelles, când va fi organizată şi o reuniune distinctă, dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei şi Ucrainei.

Tematic

Secretarul general al NATO despre Nord Stream – 2: “Nu e treaba noastră”
Merkel a găsit un pretext pentru majorarea bugetului apărării țărilor NATO
Tagurile:
prezenta, Marea Neagra, Klaus Iohannis, securitate, Summit, NATO, Romania


Știrile Zilei