18:02 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на пресс-конференции перед встречей с министрами обороны стран-союзников 9 февраля 2016 года.

Secretarul general al NATO despre Nord Stream – 2: “Nu e treaba noastră”

© REUTERS / Yves Herman
În lume
Sa primesc un link scurt
89 0 0

Deciziile în ceea ce privește realizarea proiectului Nord Stream -2 se află în afara competențelor NATO, a declarat secretarul general al alianței nord-atlantice, Jens Stoltenberg.

BUCUREȘTI, 11 iul — Sputnik. Problema gazoductului "Nord Stream —2" nu e treaba NATO, ci ține de decizii la nivel național, a declarat miercuri secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

În această dimineață, în timpul micului dejun, președintele SUA, Donald Trump, a îndemnat NATO să se implice în situația în care spre Germania se construiește o conductă de gaz și plătește miliarde Rusiei, în timp ce SUA trebuie să apere Germania de Rusia.

„Printre aliați există divergențe în ceea ce privește Nord Stream — 2, e un lucru știut. Totuși, nu NATO este cel care trebuie să decidă, e o decizie la nivel național", a declarat acesta jurnaliștilor, menționând, totodată că, Alianța nu ignoră chestiunile ce țin de securitatea energetică și diversificarea livrărilor.

"În ceea ce privește Nord Stream — 2, nu NATO este cel care trebuie să ia decizii, e o problemă care se află în afara formatului alianței", a adăugat el.

Tagurile:
gazoduct, nord-stream-2, NATO, stoltenberg, Donald Trump, SUA, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei