17:57 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Participare la Summitul NATO de la Bruxelles (Regatul Belgiei)

Lovitură neașteptată – de ce a anulat Trump toate întâlnirile bilaterale

© Photo: Presidency
În lume
Sa primesc un link scurt
Summitul Putin-Trump, Helsinki 2018 (26)
30221

Întâlnirile premergătoare au fost brusc întrerupte de Germania, ofensată de atacurile incredibile ale președintelui american.

BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik, Evan Răutu. Anularea tuturor întâlnirilor bilaterale de către președintele Trump este, fără îndoială, un fapt nu numai inedit, ci și greu de explicat.

Deocamdată, explicațiile vin doar "pe surse" de la Bruxelles. Prezent la fața locului, jurnalistul Radu Tudor, cel mai cunoscut propagandist al NATO în România, a relatat o variantă extreme de interesantă.

Astfel, în timpul discuțiilor cu țările partenere din flancul estic — Georgia și Ucraina — Germania ar fi intervenit brusc cerând o întâlnire doar între membri.

Delegațiile la cel mai înalt nivel ai Georgiei și Ucrainei au trebuit să părăsească sala, afirmă Radu Tudor. A urmat o discuție tensionată, în care Germania a pus tunurile pe Trump și pe delegația americană.

Reamintim că Donald Trump a acuzat ieri Germania de faptul că, în loc să-și achite obligațiile față de NATO, "nu face decât să îmbogățească Rusia, de care cere să fie protejată".

"Din cauza acestei ședințe convocate de Germania, Donald Trump a luat decizia de a-și anula întâlnirile bilaterale atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu ceilalți șefi de stat", a spus Radu Tudor, la Antena 3.

Nu este exclus ca legătura puternică a lui Iohannis cu cancelarul Angela Merkel, ca și originea germană a acestuia, să fie un impediment al relaționării cu temperamentalul și imprevizibilul Trump în viitorul apropiat.

De asemenea, o întrebare se pune vizavi de parteneriatul cu Georgia și Ucraina, care urma să discutat în cadrul întâlnirilor anulate. 

Тема:
Summitul Putin-Trump, Helsinki 2018 (26)

Tematic

Iohannis vrea o prezenţă sporită a NATO la Marea Neagră
Celebru general sârb, curaj total - face praf NATO chiar la Haga!
Tagurile:
Radu Tudor, intalniri bilaterale, acuzatii, Nato, anulat, Trump, Merkel, Ucraina, Bruxelles, SUA, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei