02:26 21 Mai 2019
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Catastrofă ecologică, imagine de arhivă

Experiment uluitor: Efectele catastrofale ale tăierilor masive de pădure - Video

© Sputnik / Valeriy Melnikov
În lume
Sa primesc un link scurt
21851

Un angajat al administrației publice din Yangon, cel mai mare oraș și fostă capitală Myanmar (Birmania) dezvăluie rezultatele șocante ale unui experiment realizat cu scopul de a demonstra importanța conservării zonelor verzi și care ar putea fi consecințele tăierilor masive.

CHIȘINĂU, 15 iul — Sputnik. O angajată a Yangon City Development Committee din Myanmar (cunoscută în limba română și ca Birmania) a postat pe pagina sa de Facebook un clip video din timpul unui experiment care are menirea să demonstreze efectul catastrofal al tăierilor de păduri.

”Iată cât de bine se vede diferenţa dintre un teren împădurit şi unul fără de pădure”, scrie Mawoo Hock.

Ea mai subliniază că acest experiment demonstrează rolul pe care îl au solurile din pădure asupra calității apelor freatice, precizând că datorită vegetației poate fi controlat viteza cu care curge apa. Totodată, specialistul demonstrează prin acest experiment că pe un teren despădurit apa se scurge imediat, în timp ce în sectorul acoperit cu vegetație apa este absorbită și doar după un timp îndelungat se scurge în partea inferioară a cutiei, fiind limpede și curată.

Tematic

Ce se întâmplă cu pădurile din Moldova
Rise: Universitatea Harvard și IKEA fac afaceri ilegale cu pădurile României
Jumătate din tăierile de păduri în România sunt ilegale
Tagurile:
taieri de padure, defrisari masive, experiment uluitor, efecte catastrofale, Dezvaluiri socante, video, Yangon, Birmania, Myanmar
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei