01:25 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
În lume
Sa primesc un link scurt
99 0 0

Liderul american a comunicat că ar dori ca întrevederea cu Hassan Rouhani să se încheie cu rezultate și acorduri concrete.

CHIȘINĂU, 31 iulie — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, nu exclude ca pe viitor să aibă o întrevedere cu liderul iranian, Hassan Rouhani, declarând că inițiativa trebuie să vină din partea Iranului și nu sunt necesare alte condiții suplimentare, informează RIA Novosti.

„Trebuie să discuți cu alte persoane, mai ales atunci când este vorba de un eventual război și pierderi de vieți omenești. Nu este nimic rău în aceste întrevederi. Ne-am întâlnit cu liderul Republicii Populare Democrate Coreene, Kim Jong Un, nu avem lansări în ultimele opt luni. Deținuții s-au întors acasă. S-au întâmplat atâtea lucruri bune și pozitive. Am avut o întrevedere extraordinară cu președintele (Federației Ruse, Vladimir Putin)", a declarat Trump luni în cadrul unei conferințe de presă, răspunzând la întrebarea privind eventualitatea unei întrevederi cu liderul iranian.

Totuși, președintele SUA și-a exprimat îndoiala că Teheranul ar fi gata pentru o asemenea întrevedere.

„Ei trec prin vremuri grele. Eu am anunțat retragerea din acordul ci Iranianul, acesta era un acord straniu… Dacă ei vor dori să ne întâlnim, nu există nici un fel de alte condiții. Ne vom întâlni numaidecât. Însă nu cred că ei sunt gata", a mai spus Trump.

Potrivit președintelui SUA, el este gata să se întâlnească „nu din considerente de forță sau de slăbiciune, ci pentru că așa este corect".

„Dacă vom ajunge la ceva important, și nu la o risipă de hârtie, cum s-a întâmplat cu afacerea precedentă (acordul nuclear cu Iranul — n. red.), eu aș dori cu siguranță să ne întâlnim", a concluzionat Trump.

Anterior, mass-media au comunicat că Trump i-a propus de opt ori lui Hassan Rouhani să se întâlnească, atunci când liderul Iranului a vizitat ultima dată sediul ONU de la New York.

Tematic

Iranul despre amenințările SUA: Vorbe goale care nu merită nicio atenție
Lavrov, despre motivul retragerii SUA din acordul nuclear cu Iranul
Tagurile:
liderul iranian, liderul american, conditii deosebite, intrevedere, Hassan Rouhani, Donald Trump, Iran, SUA


Știrile Zilei