01:46 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
În lume
Sa primesc un link scurt
42210

Ministerul italian al Sănătății a emis joi cod roșu (cel mai înalt nivel de alertă) de caniculă pentru 18 orașe mari din țară.

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Meteorologii consideră că ziua de 2 august ar putea fi, cu o mare probabilitate, cea mai fierbinte zi a anului 2018 în Italia. În acest context, Ministerul Sănătății a emis cod roșu de pericol meteorologic în orașele Roma, Milano, Torino, Veneția, Genova, Bologna, Florența, precum și în alte 11 orașe. Se prognozează că mercurul din termometre va depăși 40 de grade Celsius.

Din regiunile Italiei vin vești îngrijorătoare despre numeroase cazuri de insolații, oamenii având nevoie de ajutor medical de urgență. Din cauza temperaturilor foarte ridicate, oamenii își pierd cunoștința în stradă, mulți dintre ei, mai ales cei în etate, au fost spitalizați cu dureri acute de cap, grețuri și febră.

În peninsula Apenină se înregistrează în prezent un nivel record al consumului de energie electrică din cauza funcționării intense a climatizoarelor și a altor aparate de răcire a aerului în locuințe și încăperile de serviciu.

Recent, geograful moldovean Dorin Lozovanu a prezentat o hartă detaliată a zonelor din Italia populate intens de moldoveni. Harta se numește „Italy. Moldovan citizens residents by provinces, 2016". Pe această hartă sunt indicate toate regiunile Italiei, numărul cetățenilor Moldovei care locuiesc acolo și statutul lor profesional.

Conform datelor prezentate, cel mai mare număr de concetățeni de ai noștri aflați în Italia locuiesc în centrele economic dezvoltate din nordul și centrul țării. Majoritatea s-au stabilit la Roma (aproape 13 mii de persoane). În regiunile de nord cei mai mulți moldoveni locuiesc în Padova (peste 11 mii) și Veneția (circa 9 mii), Parma, Milano, Torino (câte aproximativ opt mii).

Peste 65 la sută dintre imigranții moldoveni au acolo un loc de muncă. Aproape 10% își caută un serviciu. Circa 13% sunt șomeri. Principala sferă de activitate este cea a serviciilor.

Tematic

Cum te ferești de caniculă: Sfaturi care îți pot salva viața
Pronosticuri îngrozitoare: Arșița va ucide tot mai mulți oameni
Tagurile:
rezidenti în Italia, pericol meteorologic, alerta, cod rosu, moldoveni, Ministerul Sănătății al Italiei, Dorin Lozovanu, Italia


Știrile Zilei