08:54 14 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.41
  • USD17.13
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
În lume
Sa primesc un link scurt
77 0 0

Președintele american Donald Trump a declarat marți pe pagina sa de Twitter că sancțiunile nou impuse împotriva Iranului sunt "cele mai mușcătoare", adăugând că, în noiembrie, "se vor ridica la un alt nivel".

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. În aceeași postare pe Twitter, președintele SUA a scris că oricine face afaceri cu Iranul, nu o va face și cu SUA. 

​Donald Trump a adăugat că urmărește „pacea mondială și nimic altceva”.

Guvernul american a reimpus două noi valuri de sancțiuni care au ca țintă mai multe sectoare economice și industriale din Iran. Potrivit Trezoreriei SUA, sancțiunile au fost restabilite la achiziționarea datoriei suverane a Iranului și a rialilor iranieni.

16 iulie 2018, Helsinki. Întâlnirea Putin - Trump
© Sputnik / Алексей Никольский

Măsurile punitive se aplică și comerțului cu aur și metale prețioase din Iran, vânzarea către și din Iran a aluminiului, a oțelului, a cărbunelui și a anumitor tipuri de software.

Restricțiile se vor extinde și asupra industriei auto din Iran, precum și asupra achiziționării de dolari SUA de către guvernul iranian.

Cu o zi înainte, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, și miniștrii de externe din Marea Britanie, Franța și Germania au anunțat într-o declarație că Statutul de blocare al Uniunii Europene va intra în vigoare pe 7 august pentru a proteja companiile din UE care fac afaceri legitime cu Iranul.

Tematic

Muhin: Trump nu lasă țărilor europene dreptul să decidă de unde să procure gaze
Cum ar putea Donald Trump să ajungă la un compromis cu Vladimir Putin
Troșin: BRICS, împotriva războaielor comerciale declanșate de Trump
Tagurile:
sanctiuni, declaratie, presedinte, afaceri, Donald Trump, Iran, SUA


Știrile Zilei