01:05 19 August 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.55
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.70
NATO

NATO prezintă Rusia drept principala amenințare la securitate - Video

© REUTERS / INTS KALNINS
În lume
Sa primesc un link scurt
122 0 0

NATO a publicat pe contul său de Twitter un videoclip de prezentare a blocului militar, în care Rusia este prezentată drept una dintre principalele amenințări.

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. NATO a publicat pe contul său de Twitter un clip video în care prezintă Rusia drept una dintre principalele amenințări pentru securitatea euroatlantică.

La Est, Rusia a devenit mult mai insistentă odată cu anexarea ilegală a Crimeii și destabilizarea Estului Ucrainei, precum și prin consolidarea potențialului militar în apropiere de frontierele NATO, se spune în clipul video.

Printre alte amenințări directe la adresa la securității NATO sunt enumerate situația din Orientul Apropiat și Africa, proliferarea armelor de distrugere în masă, atacurile cibernetice, domeniul energetic și schimbările climatice.

Rusia și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea de intensificarea acțiunilor NATO la frontierele rusești. NATO își extinde inițiativele pe care le numește "reținerea agresiunii rusești". Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, a declarant că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nimeni, însă nu va trece cu vederea acțiunile care îi amenință interesele.

Tematic

Politolog: Turcia ar putea părăsi NATO
Putin îi atenționează pe cei care vor ca Ucraina și Georgia să ajungă în NATO - Video
Crîlov: Rusia nu reprezintă un pericol pentru NATO
Tagurile:
publicatie, Amenintare, video, securitate, Twitter, NATO, Lume, Rusia


Știrile Zilei