22:53 18 August 2019
În direct
  • EUR19.51
  • USD17.50
  • RUB0.26
  • RON4.13
  • UAH0.69
Israel

Trump: În câțiva ani, prim-ministrul Israelului va fi un Mahomed

© AP Photo / Mahmoud Illean
În lume
Sa primesc un link scurt
169 0 0

Donald Trump a numit condițiile în care în câțiva ani prim-ministrul Israelului ar putea fi ”un Mahomed”.

CHIȘINĂU, 21 aug — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a ironizat pe seama faptului că soluționarea conflictului palestiniano-israelian ar putea avea ca urmare numirea în funcția de prim-ministru al Israelului un Mahomed, anunță postalul Axios, cu referire la propriile surse.

Potrivit publicației, pe 2 august, ministrul Afacerilor Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a efectuat o vizită în Iordania, unde s-a întâlnit cu regele Abdullah al II-lea. Subiectul discuției a fost întrevederea pe care a avut-o regele în luna iunie cu Trump.

Potrivit regelui, acesta i-ar fi spus lui Trump că mulți dintre tinerii palestinieni ar prefera să trăiască într-un singur stat cu israelienii și să aibă drepturi egale, scrie portalul, cu referire la propriile surse.

"În cele din urmă, Israelul își va pierde caracterul evreiesc", citează sursele declarațiile regelui.

"Ceea ce spuneți are un sens… În cazul unui scenariului unui singur stat, peste câțiva ani prim-ministrul Israelului va fi un Mahomed", a răspuns sarcastic Trump.

Potrivit portalului, în cadrul întrevederii Trump a declarat că rămâne angajat în procesul  de realizare a păcii în Orientul Apropiat. El a mai menționat că, în cazul în care administrația lui nu va reuși să obțină un acord între Israel și partea palestiniană, acest lucru nu va mai reuși nici o altă administrație a SUA.

Europa vrea să coopereze cu Moscova și Ankara fără influența lui Trump>>>

Emisarii americani au vorbit în mai multe rânduri că sunt pe ultima sută de metri în finalizarea unui plan de pace, însă nu au dezvăluit detaliile acestuia. Israelul a declarat că este deschis spre cooperare privind această inițiativă. Palestinienii, dimpotrivă, a respins orice servicii de mediator ale Washingtonului, după ce Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului.

Tematic

Muhin: Trump nu lasă țărilor europene dreptul să decidă de unde să procure gaze
Cum ar putea Donald Trump să ajungă la un compromis cu Vladimir Putin
Troșin: BRICS, împotriva războaielor comerciale declanșate de Trump
Tagurile:
ironizare, presedintele american, declaratii, conflict, Donald Trump, Palestina, Israel, SUA


Știrile Zilei