05:49 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Departamentul de Stat al SUA

Pachet de sancțiunilor antirusești, publicat de SUA - detalii

© AP Photo / J. Scott Applewhite
În lume
Sa primesc un link scurt
8210

În SUA a fost publicat un prim pachet de sancțiuni anti-rusești legat de pretinsul atac cu arme chimice în orașul britanic Salisbury, în care ar fi fost implicată Rusia.

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik. Noile sancțiuni anunțate de SUA vor interzice acordarea Rusiei unor credite americane, exportul de arme și producții cu dubla destinație, este menționat într-un document publicat în registrul federal al guvernului SUA, informează RIA Novosti.

Publicarea și intrarea în vigoare a sancțiunilor urmează să aibă loc luni.

Noile restricții presupun reducerea acordării oricărui ajutor Rusiei din partea Statelor Unite, cu excepția "ajutorului umanitar urgent, a produselor alimentare și altor produse agricole".

De asemenea, Departamentul de Stat va stopa acordarea licențelor de export pentru companiile rusești de stat, producătoare de arme și a producției cu dubla destinație. În această categorie sunt incluse mărfurile necesare pentru cooperarea în spațiul cosmic și asigurarea securității zborurilor aviației civile.

De asemenea, Rusiei îi vor fi refuzate acordarea a orice credit, garanții creditare și alte forme de susținere financiară din partea oricărei instituții americane.

Drept pretext pentru introducerea noilor sancțiuni au servit acuzațiile aduse Moscovei privind utilizarea armelor chimice în orașul Salisbury.

”Departamentul de stat a stabilit că Federația Rusă a utilizat arme chimice împotriva propriilor cetățeni încălcând legislația internațională”, este menționat în document.

Cel de-al doilea pachet de sancțiuni ar putea fi aprobat în noiembrie și ar putea să conțină niște sancțiuni și mai dure. Acesta ar putea să interzică acordarea de credite oricăror persoane juridice din Rusia, precum și limitări la exportul și importul de mărfuri.

Tematic

MAE al Rusiei: SUA impune sancțiuni în ajunul marilor sărbători naționale
SUA vor aplica „cele mai dure sancțiuni din istorie" contra Iranului: Iată în ce condiții
Tagurile:
sanctiuni, detalii, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei