20:26 19 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Femei - Imagine Simbol

„A făcut-o în genunchi”: Un deputat, demis pentru afirmații „sexiste”

© AP Photo / Franka Bruns
În lume
Sa primesc un link scurt
244 0 0

Un partlamentar conservator din Austria a fost dat afară din partid după ce a făcut aluzie că o femeie politician din Germania și-ar fi obținut funcția “stând în genunchi”.

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. Partidul Popular din Austria (ÖVP), aflat la guvernare, a exclus din formațiune un deputat care a făcut o aluzie că o femeie politician din Germania și-a obținut poziția "stând în genunchi", scris portalul The Local.

Fiind întrebat de un utilizator Twitter cum social-democrata germană, Sawsan Chebli a reușit să ajungă în poziția de secretar de stat, Efgani Dönmez a răspuns: "Priviți la genunchii ei, poate așa veți găsi un răspuns".

Cancelarul austriac Sebastian Kurz l-a demis din partid pe Dönmez, care și-a obținut mandatul candidând din partea ÖVP în alegerile parlamentare din anul trecut, afirmând că "gafele ofensatoare, sexiste nu sunt acceptabile".

Dönmez, care este îndemnat să-și depună și mandatul de deputat, a declarat că își va continua activitatea în calitate de neafiliat politic.

Dönmez a elimitat postarea din Twitter, declarând că s-a referit doar la atitudinea lui Chebli, care susține grupurile musulmane conservatoare, nu la "originile sau genul ei". Chebli este fiica unor refugiați palestinieni și devenis un subiect de scandal după ce a făcut afirmații în favoarea shariat. Tot ea este cunoscută și pentru critici vehemente în adresa formațiunilor politice care se opun islamizării Germaniei.

"Urmărind discuțiile care au urmat (după postarea mea) am înțeles că am umilit-o pe doamna Chebli. A fost un moment de slăbiciune, o greșeală și îmi cer scuze în mod sincer de la ea și de la toți cei care s-au simțit jigniți", a scris Dönmez.

Formațiunea conservatoare ÖVP se află la guvernare de un an, fiind în coaliție cu Partidul Libertății din Austria (FPÖ).

Tematic

Un deputat din Moldova s-a îndrăgostit lulea de o brunetă focoasă
Deputat: Practicarea prostituției? Aici eu cred că trebuie să mă abțin
Tagurile:
declaratie, sexist, politician, femeie, aluzie, deputat, Austria


Știrile Zilei