15:54 06 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Grecia

Conflict la frontiera greco-turcă: Schimb de focuri, doi militari, reținuți

© Sputnik / Владимир Родионов
În lume
Sa primesc un link scurt
165 0 0

În urma unui schimb de focuri la frontiera greco-turcă, au fost reținuți doi militari ai Turciei.

CHIȘINĂU, 10 sept — Sputnik. La frontiera greco-turcă, în prefectura Evros, a avut loc un incident între militarii celor două țări, în urma căruia pe teritoriul Greciei au fost reținuți doi militari turci, informează RIA Novosti, citând presa locală.

Incidentul a avut loc în apropierea localității Feres. Potrivit publicației, a avut loc un schimb de focuri, după care au fost reținuți doi militari turci — un locotenent și un sergent.

Exact în acest loc, în anul 1986, a avut loc un conflict armat între militarii greci și turci, în urma căruia a decedat un militar grec și doi turci.

Portalul local evros-news.gr notează că pe teritoriul grec au sosit patru turci, doi dintre care au reușit să revină pe teritoriul lor. Publicația menționează că forțele armate grecești consideră că acest incident este unul minor și intenționează să-i trimită acasă pe militarii reținuți.

În martie, în regiunea Evros au fost reținuți doi militari greci care au traversat accidental frontiera turcă. Aceștia au fost întorși acasă doar peste 5,5 luni, aflându-se în toată această perioadă în închisoare.

Reținerea celor doi militari a reprezentat una din cele mai tensionate probleme din ultimele luni în relațiile dintre Ankara și Atena.

Tematic

În Grecia, Tsipras vrea să separe biserica de stat
Sute de refugiați în Grecia caută căi ocolite spre Macedonia
Tagurile:
retinuti, focuri, conflict, militari, Turcia, Grecia


Știrile Zilei