05:06 15 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
În lume
Sa primesc un link scurt
8501

În rezoluția adoptată miercuri, membrii Parlamentului European contesta politică unilaterală actuală a Statelor Unite, bazată pe principiul „America, pe primul loc”.

BUCUREȘTI, 14 sept — Sputnik, Doina Crainic. În rezoluția referitoare la stadiul relaţiilor dintre UE şi SUA, aprobată miercuri cu 490 de voturi pentru, 148 de voturi împotrivă și 51 de abțineri, membrii PE precizează că politică unilaterală actuală a Statelor Unite dăunează parteneriatului dintre cele două puteri.

''Este de părere că politica unilaterală actuală de tip "America pe primul loc" dăunează atât intereselor UE, cât și celor ale SUA, subminează încrederea reciprocă și poate avea implicații mai ample pentru stabilitatea și prosperitatea mondială; reamintește interesul UE de a cultiva parteneriate durabile, reciproc avantajoase, bazate pe valori și principii comune care să prevaleze în fața câștigurilor pe termen scurt rezultate din schimburile comerciale'', se menționează în document.

De asemenea, membrii Parlamentului European sugerează că, dincolo de aspectele comerciale și de politică externă, cooperarea trebuie să includă și alte chestiuni globale, cum sunt securitatea cibernetică, chestiuni economice, digitale și financiare, schimbările climatice, energia, cultura, precum și știința și tehnologia.

Tematic

UE este pregătită să riposteze dacă SUA impun noi tarife la mărfuri
Oficial german: UE are nevoie de relații bune și de încredere cu Rusia
Tagurile:
politica unilaterala, relatii bilaterale, rezolutie, parteneriat, Parlamentul European, Uniunea Europeana, SUA


Știrile Zilei