22:32 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Laborator

Cele mai agresive forme de cancer: Tratarea va fi posibilă în curând

© Sputnik / Сергей Пятаков
În lume
Sa primesc un link scurt
150 0 0

Tratarea uneia dintre cele mai agresive și periculoase forme de cancer va fi posibilă în viitor, datorită unei descoperiri făcute de specialiștii britanici.

BUCUREȘTI, 25 sept — Sputnik, Doina Crainic. Oamenii de știință britanici de la Universitatea din Leeds și colegii lor de la Institutul de Cercetare cu privire la cancer au analizat problema tratării melanomului, un tip de cancer de piele sau a membranelor mucoase, clasificat ca fiind tipul de cancer cel mai agresiv și cel mai periculos, potrivit MedicalXpress.

În timpul studiului, specialiștii au reușit să reactiveze medicamentul T-vec, un virus care este introdus direct în zonele de piele afectate de un melanom care nu poate fi operat. Acest medicament provoacă un răspuns imun care vizează celulele canceroase.

Spre deosebire de cercetările anterioare, în cazul acestui studiu, oamenii de știință au adăugat monocite, care pot absorbi diferite substanțe. Cercetătorii au descoperit ca aceste celule pot transporta particule de virus în zonele afectate de melanom, cauzând distrugerea celulelor canceroase.

Acest lucru face posibilă utilizarea eficientă a medicamentului T-vec în cazul în care este imposibilă introducerea directă în tumoare.

Tematic

Studiu: De ce chiar dacă mâncăm bine, oricum pierdem kilograme
Studiu: Alăptarea la sân, un efect benefic necunoscut până acum
Tagurile:
specialisti, oameni de stiinta, tratare, cancer, studiu, Lume


Știrile Zilei