02:49 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
În lume
Sa primesc un link scurt
85 0 0

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a sugerat că Washingtonul împing piața mondială într-un război economic "nemilos" prin practicile lor comerciale iresponsabile.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. "Abordarea unilaterală și nesăbuită a Guvernului american trage lumea noastră, din ce în ce mai mult, într-un război economic nemilos care dăunează fiecărui jucător [pe piața mondială]", a declarat Erdogan într-un articol pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Președintele turc a chemat Ankara și Berlinul să contracareze conflictele comerciale distrugătoare împreună cu alte țări.

Articolul lui Erdogan a fost publicat înainte de vizita sa de stat în Germania, la invitația președintelui german Frank-Walter Steinmeier. În timpul călătoriei sale, președintele turc este așteptat să se întâlnească cu omologul său german și cancelarul Angela Merkel.

Economia Turciei a fost recent afectată de o scădere a comerțului cu Statele Unite. În august, Washingtonul a decis să dubleze tarifele la importurile de oțel și aluminiu din Turcia de până la 50 și, respectiv, 20%.

Măsura a dus la o scădere puternică a ratei lirei turcești, care a înregistrat o scădere pe fondul tensiunilor cu Statele Unite în ultimele luni.

Reacționând la criza lirei, Erdogan a cerut abandonarea utilizării dolarului american în tranzacțiile internaționale.

Tematic

Ce au convenit Putin și Erdogan după summitul de la Teheran
Erdogan spune „adio” SUA: nu vom cooperare cu cei care susțin teroriștii
Tagurile:
conflicte comerciale, presedintele Turciei, declaratie, economie, Recep Tayyip Erdogan, Turcia, SUA, Germania


Știrile Zilei