11:10 21 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
S-400

De ce sistemele antiaeriene S-400 rusești sunt solicitate de tot mai multe țări

© Sputnik / Sergei Malgavko
În lume
Sa primesc un link scurt
245 0 0

Sistemul rusesc de apărare antiaeriană S-400 este un atractiv pentru mai multe țări datorită capacităților de care dispune.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Sistemele de apărare antiaeriană S-400 reprezintă o armă modernă ale cărei posibilități sunt atrăgătoare pentru alte state, a declarat postului de televiziune Al Jazeera, cu referința la expertului în probleme mondiale ale Institutului din Stolkhom, Siemon T. Wezeman.

Potrivit specialistului, S-400 este cel mai avansat sistemede apărare antiaeriană din lume.

"Radarul și alte dispozitive de supraveghere de care dispune S-400, precum și rachete lor, acționează pe o rază mare. Radarele interceptează țintele la o distanță de 600 de kilometri, iar raza de acțiune a rachetei ajunge la 400 de kilometri. Sistemul de rachetă este de o exactitate înaltă și reușește să intercepteze mai multe ținte simultan, inclusiv acelea care utilizează tehnologia stealth", a spus el.

Wezeman a mai adăugat că S-400 are o mobilitate înaltă. Acesta este capabil să execute în câteva minute trei operațiuni simultane: desfășurare, tragere și schimbarea locației.

Contactele de achiziționare a sistemelor ruse de rachetă au fost semnate deja de China, India și Turcia. Negocieri pentru livrarea acestor arme se poartă și cu Arabia Saudită.

Wezeman a menționat că în pofida riscurilor de înrăutățile a relațiilor cu SUA, aceste state nu renunță la achiziționarea sistemelor rusești. În special, pentru „Turcia, în opinia lui, S-400 au devenit un soi de "proiect de mândrie".

"Faptul că Turcia nu se închină în fața SUA arată că aceasta este propriul său stăpân și poate arunca mănușa Statelor Unite și NATO", a concluzionat expertul.

Tematic

Turcia a demarat construcția unei platforme pentru sistemul rusesc S-400 - detalii
Tagurile:
sistem de aparare, declaratie, S-400, rachete, expert, Rusia


Știrile Zilei