00:34 23 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Brexit

Brexit: Există 50%-50% șanse pentru un nou referendum

CC0 / Pixabay / Foto-Rabe
În lume
Sa primesc un link scurt
90 0 0

Există 50%-50% şanse să fie organizat un nou referendum cu privire la Brexit, este de părere fostul premierul laburist britanic Tony Blair.

BUCUREŞTI, 12 oct — Sputnik, Doina Crainic. Tony Blair a declarat că este improbabil ca şefa guvernului conservator, Theresa May, să îşi asigure o majoritate în parlament pentru orice variantă de „divorţ" de Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

„Cred în continuare că este posibil ca Brexit-ul să fie stopat, cred că nu există o majoritate în parlament pentru nicio propunere pe care prim-ministrul o prezintă", a subliniat Blair, adăugând că doreşte un al doilea referendum. 

De asemenea, fostul prim-ministru, care a condus guvernul de la Londra între 1997 şi 2007, a spus că, dacă procesul Brexit continuă şi va urma un cabinet laburist condus de Jeremy Corbyn, ţara se va confrunta cu „o situaţie cu adevărat dăunătoare şi dificilă". 

Cele două partide mari „trebuie să se trezească şi să înţeleagă că, dacă pui în aplicare Brexit-ul, prioritatea ta numărul unu va fi să menţii atractivitatea acestui loc pentru ca investitorii să vină", a mai precizat Tony Blair într-un interviu pentru Reuters.

Tematic

Moldovenii în Marea Britanie: Imigranţii care vor fi favorizaţi în sistemul post-Brexit
Marea Britanie: Cetățenii europeni nu vor beneficia de tratament preferenţial după Brexit
Tagurile:
declaratie, fost premier, parlament, Brexit, Theresa May, Tony Blair, Uniunea Europeana, Marea Britanie


Știrile Zilei