00:04 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
409 0 0

Udrea nu s-a putut opri din plâns atunci când și-a văzut pentru prima dată fetița în închisoare.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost arestată la începutul acestei luni în Costa Rica, împreună cu fosta șefă DIICOT, Alina Bica, urmând ca în timp de două luni să fie luată o decizie privind extrădarea acestora în România.

Potrivit logodnicului fostului ministru, Adrian Alexandrov, Udrea și Bica au depus cereri de eliberare din arest, urmând ca să fie primite în audiență la un judecător săptămâna viitoare.

Udrea, într-o situație nefericită

În cadrul unei intervenții la Antena 3, Alexandrov a vorbit despre situația nefericită în care se află Elena Udrea, care și-a văzut în închisoare fetița născută în urmă cu doar câteva săptămâni.

"Prima dată când am mers cu fetița la ea, în momentul în care a văzut-o, a început să plângă atât de tare încât mi-a sfâșiat sufletul. E foarte greu pentru că noi nu ne-am chinuit foarte mult să facem acest copil. Nu-și poate imagina nimeni prin ce poate trece în momentul de față", a dezvăluit logodnicul lui Udrea.

El a vorbit și despre condițiile în care sunt deținute Udrea și Bica, precizând că în închisoare nu este apă caldă, dar și că cele două nu au avut până acum probleme foarte mari în arest.

Va fi sau nu extrădat fostul ministru

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România.

Anterior, Veronel Rădulescu, avocatul din România al Elenei Udrea, a declarat că instanţa din Costa Rica nu va dispune extrădarea fostului ministru, mai ales că micuţa are cetăţenie costaricană, cu drepturi protejate de autorităţile din Costa Rica, iar una dintre prevederile legislative arată că un copil nu poate fi despărţit de mama sa.

Pe de altă parte, deputatul costarican Dragoș Dolănescu a declarat pentru observator.tv că, cel mai probabil, Elena Udrea va fi extrădată împreună cu fiica ei Eva Maria.

"O să dureze mai mult procedura. Dar eu cred, pana la urmă, că tot o sa fie extrădată!", a opinat acesta.

Tematic

Elena Udrea a născut în urmă cu căteva ore, în Costa Rica
Fuga Elenei Udrea face prima victimă în Costa Rica
Tagurile:
extradare, inchisoare, Elena Udrea, copil, Costa Rica, România


Știrile Zilei