04:53 24 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
La Lublin poliția a utilizat gaze lacrimogene împotriva manifestanților

Polonia: Poliția a utilizat gaze lacrimogene împotriva oponenților “marșului egalității”

© REUTERS / AGENCJA GAZETA
În lume
Sa primesc un link scurt
57 0 0

Poliția poloneză a utilizat gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru disperarea unei contramanifestații la Lublin, anunță postul de radio RMF FM.

CHIȘINĂU, 15 oct — Sputnik. Sâmbătă, la Lublin a avut loc Marșul Egalității, la care au participat peste o mie de oameni, inclusiv un număr mare de persoane de orientare sexuală netradițională. Autoritățile locale nu au autorizate desfășurarea acțiunii însă organizatorii nu s-au conformat deciziei oficialităților. Câteva sute de oponenți ai marșului au încercat să blocheze desfășurarea manifestației.

O încercare de a bloca marșul a avut loc între străzile Lubartowska și Świętoduska. Poliția a îndemnat protestatarii să elibereze strada pentru că desfășurarea manifestațiilor în acest loc este ilegală. Oponenții marșului nu au răspuns la somațiile oamenilor legii și au început să scandeze: "Băiat, fată, familie normală", "Familia este fundamentul civilizației", potrivit sursei citate.

Poliția a utilizat grenade sonore, gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a pune capăt blocării marșului. În direcția polițiștilor au zburat pietre, anunță postul de televiziune. Organizatorii marșului au fost nevoiți să-și schimbe traseul.

În urma ciocnirilor cu poliția au fost reținute zeci de persoane care urmează să fie trase la răspundere.

Tematic

Marșul LGBT, ”un atentat la moralitate”: Mesajul Mitropoliei Moldovei către autorități
Tagurile:
oponenti, marsul egalitătii, politia, gaze lacrimogene, Polonia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei