07:07 16 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.34
  • USD17.31
  • RUB0.28
  • RON4.05
  • UAH0.74
Franța - Imagine Simbol

Șocant: În Franța se vrea interzicerea ridiculizării celor care vorbesc cu accent

© Sputnik / Ирина Калашникова
În lume
Sa primesc un link scurt
122 0 0

Partidul președintelui francez, Emmanuel Macron, propune interzicerea ridiculizării persoanelor care vorbesc cu accent.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Deputatul pro-prezidențial francez “En Marche!”, Laetitia Avia, a propus un proiect de lege care ar interzice discriminarea lingvistică și ridiculizarea accentului.

Cu o astfel de inițiativă a venit deputatul francez după un incident în care a fost implicat un deputat din opoziție, liderul partidului “La France insoumise”, Jean-Luc Mélenchon, care a avut loc la Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului), în timpul unei discuții cu jurnaliștii.

Группа Lume
фото из личного архива группы Lume

Mélenchon a ridiculizat o jurnalistă, care vorbea cu un accent străin.

“Are cineva vreo întrebare formulată în franceză? Mai mult sau mai puțin clar”, a spus Mélenchon după ce i-a fost adresată o întrebare care nu i-a fost pe plac.

“Vorbim mai prost în franceză, chiar dacă avem un accent? Ar trebui să fim umiliți dacă nu avem niște intonații standard? Odată ce accentul reprezintă identitatea noastră, eu și colegii mei din partidul “En Marche!”, am înaintat un proiect de lege prin care glottofobia va fi recunoscută drept sursă de discriminare”, a anunțat parlamentarul pe contul său de Twitter.

În nota explicativă, publicată de deputat în rețele de socializare, se menționează că accentele locuitorilor diverselor regiuni din Franța – Sud, Nord, Est, Paris și suburbia, reprezintă identitatea multor francezi.

Tematic

„În Franța poeții nu mor”: Charles Aznavour a fost petrecut pe ultimul drum - Video
Tagurile:
accent, discriminare, interzicere, proiect de lege, deputat, Franta


Știrile Zilei