08:42 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
În lume
Sa primesc un link scurt
48510

Mai mult de jumătate dintre cetățenii germani au declarat că și-ar dori să-și părăsească țara pentru o perioadă îndelungată sau pentru totdeauna.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Peste 55 la sută din nemți și-ar dori să se mute cu traiul în altă țară, pentru o perioadă îndelungată sau pentru totdeauna, relevă datele unui sondaj realizat de YouGov. Aceștia și-ar dori să găsească o țară unde ar fi mai puțin stresați, ar exista o calitate mai bună a vieții și o climă mai caldă, notează publicația germană Die Welt.

Berlin
© Sputnik / Игорь Зарембо

Peste o treime din această categorie și-ar dori să plece din Germania pentru totdeauna, iar 13 la sută și-ar dori să trăiască în altă țară de la doi la cinci ani. 9 la sută și-ar dori să trăiască în străinătate cel mult un an.

Respondenții cu vârsta peste 55 de ani și-ar dori să plece din țară pentru totdeauna.

Din cei care și-ar dori să emigreze, 38 la sută au declarat că și-ar dori o viață mai calmă și mai relaxată. Printre alte motive invocate sunt speranța într-o calitate mai înaltă a vieții (33 la sută) și o vreme mai caldă (31 la sută).

Mulți din respondenți au fost determinați în dorința de a pleca din țară de instabilitatea politică din ultimii ani: 29 la sută au declarat că au fost mai puțin dispuși să emigreze acum doi ani. Unii speră că vor trăi într-o țară stabilă politic, iar alții că vor obține venituri mai mari.

Sondajul a fost realizat între 19-21 septembrie 2018, pe un eșantion de 2109 de persoane.

Tematic

Eurobarometru: politicienii și businessmenii influențează presa europeană
Germania, fără echivoc, despre țara care este poarta de intrare a migrației ilegale
Tagurile:
sa faca asta, socant, Germani, detalii, Germania


Știrile Zilei