22:29 27 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.03
  • RUB0.22
  • RON4.13
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
148 0 0

Cafeaua este bună pentru piele, spun cercetătorii americani. Consumul a cel puțin patru cești pe zi ar putea reduce riscul de rozacee cu 20 la sută.

CHIȘINĂU, 23 oct — Sputnik. Patru cani de cafea pe zi ar putea să vă salveze de rozacee, o boală incurabilă a pielii, inițial ușoară, care se manifestă prin roșeață cronică a nasului, obrajilor, uneori și a bărbiei și frunţii, au stabilit cercetători de la Universitatea Brown din Statele Unite.

Aceştia, citaţi de Daily Mail, spun că cei care beau zilnic mai multe cafele diminuează cu 20 la sută riscurile de a suferi de această boală inflamatorie a pielii, comparativ cu cei care beau o ceașcă de cafea o singură dată pe lună.

Reducerea riscului este condiționată de faptul că cafeaua are proprietăți antiinflamatorii și îngustează vasele sanguine, ceea ce reduce dezvoltarea roșeților, potrivit oamenilor de știință.

Pentru studiu, echipa a examinat mai mult de 82.000 de femei. Participantele au fost întrebate cât de des au băut cafea care conține cofeină, cafea decafeinizată, ceai, băuturi răcoritoare și ciocolată.

Răspunsurile posibile la chestionar au variat de la "niciodată" la "șase sau mai multe ori pe zi".

Cercetatorii, care si-au publicat descoperirile în Journal of the American Medical Association Dermatology, au descoperit că cei cu un consum ridicat de cafea au avut cele mai bune rezultate.

Femeile care au luat patru sau mai multe cești de cafea pe zi au avut o expunere mai mică la riscul de rozacee.

În comparație cu persoanele care consumă mai puțin de o ceașcă pe lună, cei care consumă patru sau mai multe cești reduc riscul cu aproximativ 20%. Cafeaua decofeinizată nu a fost asociată cu risc scăzut.

Tematic

Nou studiu: Oamenii cu acest tip de personalitate trăiesc mai mult
Studiu: Pentru care oameni emoțiile sunt mai importante decât darurile materiale?
Tagurile:
boli, risc, reducere, cafea, studiu, cercetatori, SUA

Știrile Zilei