01:56 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Tinere zâmbind - Imagine Simbol

Nou studiu: Oamenii cu acest tip de personalitate trăiesc mai mult

CC BY 2.0 / Siena College / Laugh
În lume
Sa primesc un link scurt
248 0 0

Ce au descoperit oameni de știință britanici și americani care au efectuat un studiu cu privire la longevitate, studiu în care au fost implicaţi cimpanzei.

BUCUREŞTI, 23 oct — Sputnik, Doina Crainic. Cercetătorii de la mai multe universități americane și britanice, printre care Universitatea din Edinburgh și Universitatea de Stat din Georgia, care au monitorizar 538 de cimpanzeii în captivitate, au descoperit o legătură între personalitățile acestor animale și durata vieții lor.

Ei au descoperit că în cazul cimpanzeilor de sex masculin cu un caracter prietenos şansele de a trăi mai mult erau mai mari. Această cercetare a fost publicată de organizația eLife, potrivit Sputnik France

Potrivit oamenilor de știință, rezultatele acestei cercetări pot fi aplicate şi în cazul oamenilor.

Cercetătorii subliniază că aceste animale au aceleași cinci trăsături principale ca în cazul oamenilor: extraversiune, nevroză, conştiinciozitate, capacitatea de a fi agreabil și deschiderea. 

Autorii acestei cercetări indică faptul că în cazul cimpanzeilor de sex feminin cu caracter deschis probabilitatea de a trăi mai mult este mai mare. Însă această corelație este mai puțin evidentă în cazul animalelor mai bătrâne. Nicio altă trăsătură nu pare să influențeze longevitatea în cazul cimpanzeilor.

Tematic

Nou studiu despre beneficiile berii – care tip de bere este însă recomandat
Studiu: Motivul pentru care trebuie să bem lapte dimineața
Tagurile:
cimpanzei, cercetatori, studiu, Lume
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei