00:23 23 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.10
  • UAH0.72
Armata Chineză - Imagine Simbol

Declarație: Un război între SUA și China este foarte probabil

© REUTERS / Damir Sagolj
În lume
Sa primesc un link scurt
24410

Peste 15 ani SUA ar putea fi implicate într-un război cu China, susține generalul american în retragere, Ben Hodges.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. General-locotenentul armatei SUA în retragere, fostul comandant al forțelor terestre în Europa, Ben Hodges, a declarat la Forumul pentru Securitate din Varșovia că probabilitatea declanșării unui război cu China în următorii 15 ani este foarte mare, transmite Sputnik International.

Fostul general a îndemnat Europa să acorde o atenție mai mare propriei securități, pentru că SUA se vor concentra asupra regiunii Oceanului Pacific și „amenințării chineze”.

„Statele Unite au nevoie de un pilon european foarte puternic. Cred că peste 15 ani – nu este inevitabil, însă există o mare probabilitate ca SUA să ajungă într-o stare de război cu China”, a declarat generalul.

Hodges a adăugat că, în pofida schimbării priorităților geopolitice, angajamentul SUA față de Alianța Nord-Atlantică rămâne unul de nezdruncinat.

Potrivit unui sondaj realizat de Military Times, mai mult de jumătate dintre militarii americani consideră că țara lor va fi implicată într-un război de proporții.

Tematic

Erdogan: SUA atrag lumea într-un război economic prin practici comerciale „nechibzuite”
„Un nou război rece este posibil”: Militarii NATO exersează un avertisment pentru Rusia
Tagurile:
general, declaratie, razboi, China, SUA


Știrile Zilei