03:39 22 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Nord Stream 2

Declarație: Atitudinea Germaniei față de proiectul „Nord Stream-2” rămâne neschimbată

© Sputnik / Nord Stream 2 / Aксель Шмидт
În lume
Sa primesc un link scurt
117 0 0

Guvernul Germaniei nu intenționează să-și schimbe poziția față de construcția gazoductului Nord Stream – 2, afirmând că acesta este un proiect strict comercial.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Poziția guvernului Germaniei față de proiectul gazoductului Nord Stream-2 rămâne una neschimbată: „e un proiect comercial”, a declarat în cadrul unui briefing adjunctul purtătorului de cuvânt al guvernului german, Ulrike Demmer.

“În ceea ce privește Nord Stream 2, nu există nicio atitudine e nouă... Aș putea să reiterez poziția guvernului Germaniei în legătură cu Nord Stream 2. Ea rămâne aceeași. E vorba în primul rând de un proiect comercial”, a spus Demmer.

Împotriva realizării Nord Stream 2 se pronunță un șir de state, în special Ucraina, care se teme să piardă veniturile de pe urma tranzitului gazului rusesc pe teritoriul său și SUA, care sunt interesate să exporte în Europa gazul lichefiat.

În afară de aceasta, Letonia, Lituania și Polonia au adoptat anterior o declarație în care condamnă construcția noului gazoduct, considerând că acest proiect este unul strict politic.

Totodată, oficialitățile americane au declarat în mai multe rânduri că intenționează să se opună realizii Nord Stream-2, amenințând cu impunerea unor sancțiuni împotriva tuturor participanților la proiect.

Tematic

Secretarul general al NATO despre Nord Stream – 2: “Nu e treaba noastră”
Nord Stream-2, în stadiul montării primelor segmente
Tagurile:
declaratie, Nord Stream 2, Rusia, Germania


Știrile Zilei