13:30 19 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
11910

Forțele Aeriene ale SUA au furnizat de curând cel mai mare lot de muniții din 1999 către o bază militară din Europa, conform comandamentului european al Forțelor Aeriene ale SUA.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Escadrila a 86-a de muniții de la baza aeriană americană Ramstein din nordul Germaniei a primit peste 100 de containere de muniție, cel mai mare lot din 1999, a anunțat comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa, scrie ro.sputnik.md.

"Aceasta este cea mai mare livrare de la operațiunea Forța Aliată care a avut loc în 1999", a declarat David Head, șeful unei secții a escadrilei 86 de muniție, reamintind campania de 78 de zile în timpul căreia Avioanele americane au efectuat aproximativ 900 de curse pentru bombardarea Iugoslaviei.

Potrivit lui, aceste noi muniții "vor fi folosite pentru a efectua operațiuni în zonă și pentru a spori prezența comandamentului forțelor armate americane în zona europeană". 

Potrivit șefului secției de transport al munițiilor, Arthur Myrick, aceste muniții sunt destinate să sprijine inițiativa europeană de determinație (EDI, European Deterrence Initiative) și să sporească stocurile de muniții în Europa.

În ianuarie 2017, Statele Unite au redenumit oficial programul de ajutor militar al aliaților europeni ca o "inițiativă europeană de descurajare". Programul prevede detașarea a 3.000 - 5.000 de trupe NATO, precum și echipamente și materiale în Europa, aproape de frontierele rusești.

Rusia a declarat că activitățile americane din Europa duc la deteriorarea situației de securitate de pe continent.

Baza aeriană americană și NATO de la Ramstein are aproximativ 15.000 de militari și 30.000 de specialiști civili. Aceasta este una dintre cele două baze de pe teritoriul german care ar avea focoase nucleare. Cel de-al 603-lea centru de operațiuni aeriene și spațiu desfășurat la Ramstein în 2011 coordonează și conduce operațiunile dronelor americane în Afganistan, Irak, Somalia, Yemen și Pakistan.

Tematic

Declarație: Un război între SUA și China este foarte probabil
Vladimir Putin despre ieșirea SUA din Tratatul INF: Vom fi nevoiți să răspundem simetric
SUA: Bombe trimise prin poştă la Casa Albă, către Hillary Clinton și Barack Obama


Știrile Zilei