21:58 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
British Parliament

Peste 1 milion de britanici au semnat Petiţia pentru al 2-lea Referendum Brexit

CC0 / Pixabay / Free-Photos
În lume
Sa primesc un link scurt
122 0 0

Peste un milion de persoane au semnat o petiție prin care invită Guvernul să dea cetățenilor britanici un ultim cuvânt privind Brexit într-un nou referendum.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Petiția pe site-ul change.org a depăşit un milion de interacţiuni pe 27 octombrie, trei luni după ce a fost lansată de ziarul Independent.

"Poporul, de pe ambele părți ale dezbaterii, își pierde încrederea în procesul actual. De la [prim-ministrul britanic] Theresa May la Parlament ca un tot întreg, o abordare haotică a dus la lupte, demisii și politici de partid, dar progrese puţine asupra problemelor cheie care îi interesează pe oameni", spune petiția.

Săptămâna trecută, mai mult de o jumătate de milion de oameni au mărşăluit la Londra, cerând un ultim cuvânt pentru Brexit.

Brexit-ul este programat pentru luna martie 2019, dar Londra și Bruxelles nu mai pot încă să se pună de acord asupra mai multor chestiuni cheie, inclusiv a frontierei irlandeze și a regimului vamal, făcând astfel un scenariu fără acord.

Tematic

Sondaj-şoc: Pentru jumătate dintre europeni, UE este „irelevantă". Mai multe „Brexit"-uri
Theresa May a părăsit summitul UE fără declaraţii: Pregătiri pentru Brexit fără acord
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei