15:36 23 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
 Angela Merkel

Merkel a anunțat cât va mai rămâne în funcția de cancelar

© AFP 2019 / Patrik Stollarz
În lume
Sa primesc un link scurt
86 0 0

Angela Merkel, prin gura purtătorului de cuvânt al guvernului german, a anunțat cât timp se va mai afla în postul de cancelar al Germaniei.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Angela Merkel intenționează să-și îndeplinească funcția de cancelar al Germaniei până în 2021, anul în care îi expiră mandatul, a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert.

Până la ultimele alegerile în Bundestag, cancelarul a declarat că intenționează să activeze pe tot parcursul mandatului, reiterând în mai multe rânduri acest lucru. Est tot ce vă pot spune în această chestiune, a declarat Seibert.

Anterior, tabloidul BILD a anunțat, cu referire la surse din CDU, că Merkel este gata să renunțe la președinția partidului. În același timp, potrivit informațiilor publicației, aceasta și-ar păstra postul de cancelar al Germaniei.

Potrivit tabloidului, decizia lui Merkel este determinată de rezultatele dezastruoase în alegerile parlamentare din landul Hessa. Conform rezultatelor preliminare, CDU a acumulat 27 la sută, Partidul Social-Democrat – 19,8 la sută, Verzii – 19,8 la sută, Alternativa pentru Germania – 13,1 la sută, Partidul Liberal Democrat – 7,5 la sută, iar Die Linke – 6,3 la sută.

Tematic

Totalurile summitului de la Istanbul: Ce au convenit liderii celor patru ţări
Tagurile:
cancelar, functie, a anuntat, Angela Merkel
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei