05:02 10 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.27
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.03
  • UAH0.73
Militar SUA - Imagine Simbol

Donald Trump trimite 15 mii de militari la frontieră: Nimeni nu va intra în țară!

© Sputnik / Оксана Джадан
În lume
Sa primesc un link scurt
91 0 0

Președintele american Donald Trump a anunțat că va disloca peste 15 mii de militari la frontiera de Sud a Statelor Unite pentru a stopa pătrunderea în țară a caravanei de imigranți ilegali.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. La frontiera cu Mexic vor fi dislocați până la 15 mii de militari pentru a preveni pătrunderea în țară a caravenei imigranților ilegali, a anunțat președintele SUA, Donald Trump.

Prin teritoriul Mexicului spre SUA se îndreaptă o caravană cu migranți din Honduras.

Potrivit ultimelor date ale autorităților mexicane, în caravană se află peste 3,6 mii de persoane. Anterior, Trump a anunțat că în caravana care se îndreaptă spre frontiera de Sud a Statelor Unite ar exista criminali și persoane necunoscute, originare din Orientul Apropiat. Pentru a preveni pătrunderea migranților pe teritoriul SUA, autoritățile au expediat 800 de militari în ajutorul grănicerilor.

"În ceea ce privește caravana, care este foarte periculoasă, vedeți ce se întâmplă, militarii noștri sunt pregătiți. Avem 5 mii de militar, dar vor fi 10-15 mii, precum și grăniceri, colaboratori ai serviciului migrație și altele. Nimeni nu va intra, nu vom permite", a spus Trump jurnaliștilor.

De asemenea, acesta și-a exprimat îngrijorarea față de formarea celei de-a doua caravane a migranților în Salvadore și a confirmat că administrația SUA examinează decizia de încetare oferirii oricărui ajutor acestui stat, precum și celor vecine, de unde vin migranții.

Caravana migranților din Salvadori și-a început mișcarea în direcția SUA duminică. Aceștia se deplasează pe jos din capitala țării, inilial până în orașul La Hachadura, aflat la frontieră cu Guatemala, apoi până în Mexic, pentru a traversa frontiera și pentru a se îndrepta spre SUA. Printre motivele invocate de participanții la caravană este dorința de a fugi de violențele din statul central american și asigurarea unui trai mai bun.

Tematic

Donald Trump: „Nimeni nu se poartă cu noi la fel de rău ca Uniunea Europeană”
Germania, despre decizia lui Trump de a se retrage din Tratatul INF: Dezastruoasă
Tagurile:
imigranti, frontiera, militari, Trump, SUA


Știrile Zilei