05:53 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
182 0 0

Extinderea NATO este inutilă pentru SUA și poate provoca un conflict militar cu Federația Rusă, consideră un editorialist al Washington Times.

CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Extinderea NATO spre Est este o nebunie, care cu o mare probabilitate va duce la un conflict cu Rusia, consideră editorialistul ziarului The Washington Times, Todd Wood.

În opinia lui, aderarea Georgiei și Ucrainei la alianță nu va folosi la nimic SUA.

“Am putea să-i ajutăm să-și apere libertatea în aceste regiuni. Îi putem învăța, să îi asigurăm cu echipamentul necesar, să le vindem arme și să le propunem alte forme de susținere. Totuși, a risca cu viața americanilor de dragul unor țări precum Ucraina și Georgia nu are niciun sens. Încetați”, se spune în articol.

Washingtonul nu trebuie să promită Kievului aderarea la NATO, scrie The Washington Times. Wood consideră că Ucraina și Georgia trebuie să aibă grijă de sine stătător de securitatea propriilor state, nu să lase toată responsabilitatea pe seama blocului politico-militar și SUA.

Tbilisi și Kievul ar putea să-și creeze proprii alianțe, în loc să tindă să ajungă în NATO, menționează editorialistul.

Extinderea blocului militaro-politic amenință moral ceilalți membri ai comunității internaționale, provocându-i la acțiuni agresive, menționează autorul materialului.

„E timpul să încetăm extinderea organizației”, îndeamnă Wood.

Potrivit lui, mutarea frontierelor NATO spre Est va forța Moscova să adopte măsuri de răspuns, provocând un conflict militar.

Tematic

Moscova, despre ieşirea SUA din Tratatul INF: Un pas foarte periculos
„Un nou război rece este posibil”: Militarii NATO exersează un avertisment pentru Rusia
Tagurile:
Rusia, conflict, extindere, opinie, NATO, Lume


Știrile Zilei