13:46 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
105 0 0

Vladimir Putin și Donald Trump sunt nevoiți să schimbe formatul întrevederii la solicitarea președintelui francez, Emmanuel Macron.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Formatul întrevederii de la Paris dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologului său american, Donald Trump, va fi modificat la solicitarea liderului francez Emmanuel Macron, anunță publicația Kommersant, cu referință la o sursă diplomatică.

Potrivit sursei citate, liderul francez este îngrijorat de faptul că negocierile dintre cei doi șefi de stat ar putea capta atenția mai mult decât toate evenimentele planificate pe subiectele de bază – o sută de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial.

„Emmanuel Macron a solicitat Moscovei și Washingtonului să nu desfășoare negocieri în format deplin la Paris, pentru a nu “eclipsa” evenimentele planificate de Palatul Élysée”, menționează sursa.

Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, anunțase că Putin și Trump urmează să se întâlnească la Paris, însă discuțiile vor fi “în picioare”, din cauza formatului evenimentului.

Ultimele discuții bilaterale între Putin și Trump au avut loc în iulie, la Helsinki. Până atunci, cei doi lideri s-au întâlnit în marja unor evenimente internaționale: summitul G20 de la Hamburg din iulie 2017 și summitul CEAP din Da Nang, în noiembrie a aceluiași an.

Tematic

Bruxelles-ul îngenuncheat: Donald Trump se declară „naționalist”
Vladimir Putin: În prezent se decide cum va fi lumea de mâine
Tagurile:
negocieri, Emmanuel Macron, Trump, Putin, Franta, SUA, Rusia


Știrile Zilei