11:29 17 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Parlamentul European

Combaterea hărțuirii sexuale nu-i prea interesează pe deputații Parlamentului European

© Sputnik / Ирина Калашникова
În lume
Sa primesc un link scurt
49 0 0

Începând cu 7 noiembrie 2018 va fi ținut un curs special menit să-i ajute pe europarlamentari în prevenirea cazurilor de apropouri, provocări și constrângeri cu caracter indecent.

CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik. Doar 19 dintre 751 de aleși au considerat că este de datoria lor să fie prezenți în auditoriu, transmite EUobserver

În octombrie 2017 președintele Parlamentului European, Antonio Tayani, le-a promis deputaților ”cele mai aspre sancțiuni” pentru hărțuire sexuală, îndemnând funcționarii organului legislativ să denunțe orice derapaj.

După ce în presă au apărut informații despre cazuri de ”comportament indecent” al europarlamentarilor, președintele și conducerea de vârf au fost obligați, printr-o rezoluție a PE, să investigheze fiecare episod. Reprezentanta Marii Britanii, Margot Parker, a precizat că este vorba despre 15 colegi și a cerut ca numele lor să fie date publicității.

Surse neoficiale comunică că cei mai ”vulcanici” sunt unii deputați din Franța și Italia, cu care ”nu face să urci în ascensor în absența altor persoane”.

În prezent ”codul bunei conduite” este expus într-o broșură editată și pusă la dispoziția membrilor Parlamentului European. 

Tematic

Parlamentul European a adoptat o rezoluție împotriva Ungariei
Parlamentul European contestă politica unilaterală a SUA de tip „America, pe primul loc”
Tagurile:
hartuire sexuala, combatere, Parlamentul European, Uniunea Europeana


Știrile Zilei