12:43 24 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.52
  • RUB0.28
  • RON4.15
  • UAH0.68
Putin și Trump la summitul de la Helsinki

În SUA a fost emisă o monedă consacrată întrevederii Putin–Trump, cu trei greșeli

© Sputnik / Алексей Никольский
În lume
Sa primesc un link scurt
121 0 0

Magazinul online „Casa Albă” (White House) a bătut o monedă comemorativă dedicată întrevederii dintre președinții Rusiei și SUA – Vladimir Putin și Donald Trump – și a pus-o în vânzare pe site-ul oficial, însă aceasta conține tocmai trei greșeli.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Pe o parte a monedei emise de magazinul online „White House” în cinstea întâlnirii dintre Vladimir Putin și Donald Trump sunt înfățișați cei doi liderii, pe fundalul drapelelor Rusiei și SUA.

Pe cealaltă parte este imprimată imaginea Catedralei din Helsinki, în preajma căreia a avut loc întrevederea celor doi președinți. Moneda conține și inscripții în limba rusă, cu greșeli însă („ддипломатическая история”, „новое эра” și „Хельпинcкий саммит”).

Liderii Rusiei și SUA au avut prima întâlnire în format complet pe data de 16 iulie, la Helsinki. Atunci, politicienii au discutat tete-a-tete mai mult de două ore.

Următoarea întâlnire a președinților celor două țări va avea loc la Paris și va fi una scurtă.

Putin și Trump intenționează să se întâlnească pe 11 noiembrie în Franța, unde vor avea loc activități consacrate împlinirii a 100 de ani de la încheierii Primului Război Mondial. Kremlinul a menționat că scopul principal al discuției este „sincronizarea ceasurilor”. Totodată, cei doi lideri vor lua în discuție relațiile bilaterale. De asemenea, Moscova nu exclude că cei doi președinți vor aborda tema Tratatului privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mică de acțiune.

Памятная монета, выпущенная в честь встречи в Хельсинки президентов России и США Владимира Путина и Дональда Трампа
Monedă comemorativă dedicată întrevederii dintre Putin și Trump la Helsinki

Tematic

Întrevederea Putin-Trump: Ce vor discuta cei doi președinți
Tagurile:
greseli, moneda, SUA


Știrile Zilei